Butuh Hobi Anyar? 13 Ora Ana Tips * Kanggo Nemokake Siji sing Cocog karo Sampeyan

'Apa hobi sampeyan?'

Sampeyan nggrundel nalika ngrungokake pitakon kasebut.



Sampeyan ora duwe tenan.



nalika rumangsa ora duwe kanca

Nanging sampeyan pengin siji.

Mbokmenawi sampeyan mikir sampeyan butuh hobi kanggo dadi wong sing luwih menarik.



Mungkin sampeyan mung duwe akeh wektu luang sing saiki sampeyan fritter ora nindakake apa-apa.

Utawa apa sampeyan cukup gampang mbaleni pengulangan urip saiki?

Ana alesan apa wae, sampeyan nggoleki apa-apa.



Nanging kepiye persis kowe golek hobi?

Kepiye sampeyan milih salah sawijining sing cocog lan ora milih sing nolak?

Sadurunge entuk hobi anyar, ana sawetara perkara sing pengin sampeyan pikirake.

Mangkene 13 tips sing bakal mbantu sampeyan nemokake hobi sing disenengi. 6 sing pertama yaiku takon pitakon lan wangsulan kanthi jujur.

1. Kapan sampeyan bakal nggawe hobi iki?

Apa ana blok wektu tartamtu sing biasane sampeyan luangake lan sampeyan pengin ngisi?

Ora kabeh hobi cocog kanggo kabeh wayah awan / wengi, mula sampeyan kudu realistis babagan apa sing bisa ditindakake.

Yen sampeyan nggoleki sing kudu digawe siji utawa rong sore seminggu, trekking ing alas bisa uga ora bisa ditindakake - paling ora, suwene setaun.

Kajaba iku, yen ana liga olahraga lokal sing dimainake saben dina Minggu esuk, nanging sampeyan minangka penyembah gereja sing taat, sampeyan bisa uga kudu ngilangi ide kasebut, sanajan sampeyan seneng (kajaba sampeyan bisa lunga menyang gereja ing sore).

Nalika akeh hobi sing bisa ditindakake kapan wae, kudu dingerteni manawa sawetara duwe jangka wektu sing luwih kaku supaya bisa dirasakake.

2. Sampeyan pengin mbayar pinten?

Sawetara hobi gratis. Wong liya regane akeh banget.

Apa anggaran sing kudu sampeyan lakoni nalika milih hobi anyar?

Sepeda dalan nyoba wektu bisa uga apik banget, nanging kemungkinan sampeyan kudu nglampahi akeh dhuwit ing sepeda lan kit sing bener.

Yen sampeyan ora duwe dhuwit sing kasedhiya, ora luwih becik sampeyan goleki jangka panjang.

Gawan kasebut yaiku manawa sampeyan bisa nyewa utawa nyilih apa sing sampeyan butuhake, paling ora nganti bisa entuk dana sing dibutuhake.

Keuntungan kaping pindho kanggo nyewa utawa nyilih peralatan yaiku sampeyan bisa nyoba hobi anyar kanggo ndeleng manawa sampeyan seneng sadurunge njupuk investasi lan nggawe investasi sing luwih serius.

Iki ngindhari sampeyan kudu tuku akeh barang sing banjur nglumpukake bledug ing lemari garasi yen sampeyan milih hobi kasebut ora cocog kanggo sampeyan.

3. Hobi apa sing sampeyan goleki?

Sejatine ana ewonan kegiyatan sing bisa diarani hobi, nanging kalebu sawetara karakteristik.

Apa sampeyan nggoleki hobi fisik sing nggawe balung ati utawa nuntut stamina sing gedhe?

Apa sampeyan pengin njupuk a hobi kreatif kanggo ngowahi ide lan materi dadi seni, musik, utawa obyek praktis sing bisa digunakake?

Mbok menawa ide sampeyan babagan wektu sing nyenengake nantang pikiran sampeyan. Yen ngono, an hobi intelektual ana sing kudu dipikirake.

Yen interaksi karo wong liya sing sampeyan kepengini, ana akeh hobi sosial ing ngendi sampeyan bisa melu kegiatan nalika uga seneng karo wong liya.

Sampeyan bisa nggolongake hobi dadi njero ruangan / ruangan uga migunani yen sampeyan luwih seneng siji utawa liyane.

Yen sampeyan ngerti jinis perkara sing digoleki, sampeyan luwih bisa nemokake.

4. Sepira sampeyan wis siyap lelungan?

Sampeyan bisa nggawe hobi kanthi nyenengake ing omah, utawa ing kebon mburi omah dhewe.

Wong liya bisa nggawa sampeyan menyang taman utawa kutha lokal.

Banjur ana sing mbutuhake lelungan luwih adoh.

Ngendi sampeyan manggon bakal duwe peran apa wae hobi sing gampang kasedhiya kanggo sampeyan.

Contone, bisa uga ora gampang, nggunakake surfing yen adoh saka pantai sawetara jam.

Sampeyan bisa uga bakal nemokake kelas masak sing luwih sithik ing komunitas pedesaan tinimbang ing kutha gedhe.

Tim olahraga bisa uga mainake game sing adoh saka lapangan asal.

Pertimbangan Plancongan penting banget babagan poin-poin sadurunge babagan wektu lan dhuwit sing bisa dikatutake kanggo hobi - butuh wektu lan larang banget kanggo lelungan.

5. Apa butuh wong liya?

Akeh hobi sing bisa dinikmati dhewe, sanajan ana sing luwih seneng karo perusahaan.

Kagiyatan liyane mbutuhake luwih saka siji wong sing melu. Lan yen sampeyan ora bisa nemokake klub utawa organisasi ing sacedhake lokal, apa sampeyan bakal bisa nemokake wong sing pengin nggawe hobi kasebut?

Mungkin sampeyan kudu ngyakinake sawetara kanca supaya nyoba karo sampeyan.

Mungkin sampeyan menehi kabar ing grup Facebook lokal utawa masang poster ing jendela toko lan sampeyan dhewe ngatur acara.

Utawa, yen sampeyan bisa nikmati kanthi nyata karo wong liya ing saindenging jagad, ngendi wong-wong kasebut nongkrong lan kepiye sampeyan bisa melu?

6. Apa ana kurva sinau sing tajem?

Jujur karo sampeyan babagan tantangan sing sampeyan goleki.

Nalika akeh kegiyatan mbutuhake sampeyan sinau katrampilan utawa aturan anyar, ana sing luwih melu tinimbang liyane.

Mulihake mobil klasik bisa uga katon nyenengake, nanging sampeyan kudu sinau akeh nalika lunga.

Lan katrampilan kaya apa sing paling sampeyan trampil? Nggawe foto sing apik iku salah siji, nanging apa sampeyan yakin nggunakake komputer kanggo ngolah lan ngowahi?

Apa sampeyan pengin ngenteni wektu (bisa ngomong) sadurunge sampeyan bisa ngrasakake rasa seneng?

Sampeyan kudu nglampahi pirang-pirang jam kanggo latihan dhasar supaya bisa mainake instrumen paling apik ing level sing apik, nanging ngunjungi museum lan galeri ora mbutuhake ilmu spesialis kanggo sampeyan.

Sampeyan uga seneng (artikel terus ing ngisor iki):

7. Takon kanca sampeyan apa sing disenengi.

Yen saiki sampeyan kepengin inspirasi hobi, papan sing paling apik kanggo miwiti yaiku takon karo kanca apa sing ditindakake ing wektu luang.

Iki ora mung bisa menehi ide, nanging uga kesempatan kanggo takon babagan kegiatan supaya bisa luwih cocog apa cocog karo sampeyan.

Sampeyan bisa uga duwe kanca karo macem-macem kapribadian, nanging paling ora sampeyan nuduhake saben wong, dadi hobine bisa uga cocog karo sampeyan.

Lan, minangka bonus tambahan, dheweke bisa uga seneng ngenalake sampeyan hobi kanthi pribadi. Iki luwih nguntungake yen nduweni elemen sosial amarga ora angel banget kanggo ketemu wong anyar yen kanca sampeyan bisa dadi kanca tengah.

8. Waca maneh hobi saka jaman biyen.

Apa sampeyan biyen duwe hobi sing disenengi banget?

Ora preduli apa wis pirang-pirang wulan utawa taun kepungkur, mesthine kudu dicoba maneh kanggo ndeleng manawa sampeyan isih entuk rasa seneng sing padha.

Mesthi, sampeyan bisa uga rada teyeng yen hobi sing mbutuhake katrampilan, nanging kabeh bakal mbanjiri maneh.

Mbok katon adoh banget lan pikirake apa sing sampeyan seneng nalika isih bocah.

Kita asring melu macem-macem kegiyatan nalika isih enom, nanging umume cara kasebut bakal tiba.

Nanging yen sampeyan nggawe mesem nalika isih enom, ora ana sebab manawa sampeyan bakal percaya kaya ngono.

9. Milih, nanging aja nganti metu saka zona nyaman.

Ana akeh hobi potensial sing dadi tantangan kanggo milih sawetara kanggo nyoba.

Coba waca babagan hobi sing sampeyan coba, nanging aja wedi nimbang prekara-prekara sing ora cocog kaya sing cocog karo sampeyan.

Sampeyan bisa uga ngerteni manawa nindakake perkara sing ana ing sanjabane zona nyaman nyedhiyakake rasa seneng kaya apa wae. Sawise suwe, perkara kasebut bakal mulai kepenak.

Lan sampeyan bakal bisa ngrasakake rasa bangga amarga nantang apa sing ora biasane sampeyan lakoni.

10. Aja nyoba kakehan perkara sekaligus.

Penting, aja nyebarake awak kanthi tipis kanthi conto akeh kegiatan ing wektu sing cendhak.

Nalika sampeyan pengin hobi, sampeyan ora bakal kelangan kabeh wektu luang. Sampeyan butuh wektu kasebut kanggo dekompresi saka urip.

Dadi luwih becik ora nyoba luwih saka siji utawa loro hobi sekaligus. Nindakake sawetara kaping, lan yen ora kanggo sampeyan, sampeyan bisa terus nyoba liyane.

Yen sampeyan ngisi jadwal kanthi akeh kegiyatan anyar, sampeyan bisa uga bakal ngerti manawa ora entuk kesenengan sing lengkap saka kegiatan kasebut.

Sampeyan bisa uga rumangsa kewalahan karo kabeh kegiyatan kasebut lan perjuangan kanggo ngidentifikasi sing disenengi lan sing ora disenengi.

11. Temokake hobi sing nuduhake minat lan nilai sampeyan.

Saiki sampeyan seneng nggawe apa?

Apa nilai sing paling sampeyan senengi?

Wangsulan sampeyan kanggo rong pitakon kasebut bisa mbantu ngenali hobi sing bisa dicoba, lan bisa mbantu sampeyan ngilangi pitakon sing ora cocog.

Yen saiki seneng maca, bisa uga gabung karo klub buku lan ngomong babagan sing sampeyan waca bakal narik kawigaten sampeyan.

Yen sampeyan seneng karo kewan lan duwe sifat peduli banget, sukarela ing proyek pertanian komunitas bisa dadi apa sing sampeyan goleki.

12. Gabungke hobi karo peningkatan dhiri.

Mungkin ana aspek kepribadian sing pengin diowahi dadi luwih apik.

Deleng manawa ana hobi sing bisa mbantu sampeyan ngembangake sifat kasebut.

Mungkin sampeyan pengin ngupayakake rasa percaya dhiri lan katrampilan ngomong. Sampeyan bisa melu debat utawa klompok diskusi lan latihan mikir babagan lan mbabarake pikirane menyang wong liya.

Yen sampeyan kudu ngupayakake sabar, prekara sing gampang kaya teka-teki bisa mbantu sampeyan.

Hobi cenderung ningkatake tuwuhing pribadi kanthi siji cara utawa liyane, mula yen sampeyan pengin target target tartamtu, takon dhewe apa jinis kegiyatan sing bisa uga migunani.

13. Elingi energi mental lan emosional sawise nyoba hobi sing anyar.

Sawise nyoba sing anyar, kepiye sampeyan bisa ngerti manawa ana sing bakal dinikmati ing jangka panjang?

Kaya sing wis diandharake, luwih becik nyoba hobi anyar paling ora loro utawa telu kanggo entuk rasa sejatine.

Sawise saben wektu, melu refleksi dhiri lan takon apa sing dirasakake.

Sing penting kudu dingerteni yaiku apa kegiatan kasebut nyuda cadangan energi mental lan emosi sampeyan.

Umume prekara bakal dadi aliran energi nalika sampeyan wis biasa, nanging yen sampeyan krasa kakehan apa-apa, bisa uga ora cocog karo jinis kepribadian sampeyan.

Hobi sing cocog karo sampeyan bakal dadi sumber energi mental. Sampeyan kudu ngenteni lan bakal kepenak mengko.

Temenan sawetara hobi bakal nggawe sampeyan krasa lemes, mula luwih becik mung fokus karo energi mental lan emosi sing ilang utawa entuk.