Kepiye Lan Kapan Kompromi ing Hubungan Sampeyan (+ Nalika Ora)

Kaloro C - komunikasi lan kompromi - minangka bagean dhasar kanggo saben sesambetan sing sukses.

Artikel iki nyinaoni seni kompromi, sing pungkasane dadi ballet sing trampil negosiasi ing endi katrampilan komunikasi sing penting penting.



Dadi… kekarone gegandhengan.



Kasunyatane, sampeyan ora bisa duwe hubungan sing sukses tanpa kompromi.

Ngomong karo pasangan sing wis mapan lan dheweke bakal setuju: siji-sijine cara kanggo rong individu independen bisa nggabungake urip kanthi lancar yaiku liwat cara lan cara sing lawas.



Kutipan saka surat sing ditulis dening ibu Victoria kanggo putrine:

Sinau kawicaksanan kanggo kompromi, amarga luwih becik mbengkokake sethithik tinimbang break.

Tembung-tembung wicaksana kasebut bisa uga ditulis luwih saka 100 taun kepungkur, nanging hubungan lan kompromi bisa ditindakake kaya jaran lan kreta.



garwane nolak golek gawean

Dadi, kita wis nemtokake manawa kompromi iku penting, nanging ana sawetara perkara sing penting banget sing kudu dielingi ...

Pertama, iki kudu dadi dalan loro-lorone, karo kaloro mitra nggawe lan menehi sing padha.

Yen sampeyan rumangsa luwih akeh menehi tinimbang sing ditampa, utawa kompromi dadi pengorbanan, saiki wayahe ngevaluasi maneh kahanan kasebut.

Kapindho, ana sawetara kompromi sing ora nate dijaluk.

Sapa sing tresna tenan karo sampeyan ora bakal nate njaluk utawa ngarep-arep sampeyan nolak prinsip inti lan ambisi sing netepake sampeyan.

Katelu, nalika kompromi ora bisa dihindari, ana macem-macem prabédan antara kompromi lan korban.

Kompromi sing apik bisa ngiyatake sesambungan, dene kompromi sing ala mung nyebabake rasa kuciwa, nesu, lan nesu.

Dadi, ayo ndeleng masalah ing sesambetan sing mbutuhake kompromi kanthi rutin, banjur pindhah menyang zona tanpa kompromi, sadurunge pungkasane sinau babagan cara sinau seni kompromi.

6 Kompromi Sampeyan Sampeyan Bisa Nggawe Hubungan

1. Manajemen dhuwit.

Tanpa mangu-mangu, dhuwit minangka salah sawijining wilayah paling angel sing bisa ditindakake kanthi sukses ing sesambetan apa wae.

Yen sampeyan wis milih nuduhake dana ing hubungan sampeyan, kompromi kudu dirampungake endi dhuwit lan sapa sing tanggung jawab apa.

Nanging bisa uga unsexy, bagean dhasar saka hubungan apa wae yaiku nggawe kompromi finansial kasebut.

Lan hubungan sampeyan dadi luwih serius lan setya, semakin rumit hubungane katresnan lan dhuwit.

2. Hobi.

Dadi ing sesambetan lan ngreksa status quo tegese bakal ana prekara sing kudu sampeyan lakoni.

Nonton acara ing TV sing ora nate nonton dhewe, kayata.

Utawa menyang game bisbol karo sing penting yen sampeyan luwih seneng ngrasakake terapi ritel ing mall.

Saben wong bisa dadi pesta sing salah kanggo sampeyan, nanging yen pasangan sampeyan uga kompromi lan ngijolake hawa nafsu dhewe kanggo sampeyan ing kaya ukuran sing padha , iki minangka pangorbanan sing pantes ditindakake.

Delengen wektu iki minangka investasi ing sesambetan sampeyan.

Sanajan kompromi kasebut minangka bagean sing sehat ing hubungan sing kuat, priksa manawa sampeyan njaga kepentingan sampeyan, sekaligus ndhukung pasangan sampeyan.

Kepentingan sampeyan bisa mbantu sampeyan, lan gampang digandhengake karo kopling kelangan identitas sampeyan ing sesambetan .

Tanpa sadhar, sampeyan bisa nolak hiburan saka pasangan. Dadi aja ngati-ati supaya bisa dadi prioritas utama tinimbang sampeyan.

Mesthi, yen sampeyan bisa golek hobi kanggo nikmati pasangan , malah luwih apik.

3. Wong tuwa.

Ing kene pendidikan sampeyan bisa uga duwe pengaruh kanggo pendekatan sampeyan.

Mitra sampeyan bakal nggawa pengalaman ngasuh bocah sing beda-beda lan mulane pangarep-arep menyang sesambetan sampeyan.

Yen sampeyan duwe anak, luwih becik mbahas perkara penting kasebut supaya sampeyan ana ing kaca sing padha.

Gagal setuju kanggo kompromi babagan prekara diet, wektu turu, disiplin, lan sekolah, mung bakal nyebabake tambahan hubungan sampeyan.

Luangake wektu kanggo ngrampungake pendekatan sakabehe kanggo ngasuh anak sampeyan bakal mbayar deviden, ora mung babagan hubungan sampeyan, nanging uga kanggo anak-anake.

4. Entuk fisik.

Nalika miwiti ing sesambetan, sampeyan bisa uga ora bisa cukup saben liyane, lan jinis iku paling penting.

Sawise hubungan sampeyan tetep dadi rutinitas, sampeyan bisa uga ngerteni manawa libido sampeyan ora cocog kaya sing sampeyan kira.

Kabeh wong beda nalika nerangake masalah! Siji saka sampeyan bisa uga pengin / butuh jinis ing saben dinane, dene sing liyane mung bisa ngrasakake kekarepan.

Ora ana gandhengane manawa romantisme dadi kunci kanggo kemitraan sing tetep lan tahan lama raket fisik biasa nandhani beda antarane, lan uga, mung kekancan.

Cetha, ora seimbang karo libido mbutuhake kompromi supaya kabutuhan kaloro pihak bisa ditindakake tanpa nambah rasa nesu lan ora marem.

Artikel sing gegandhengan: Cara Ngatasi Hubungan sing Kurang Intimasi lan Sambungan

5. Gol karir sampeyan.

Ora ana rong cara menehi lan njupuk cara sing luwih relevan tinimbang karo karir.

apa kasunyatan sing menarik babagan sampeyan

Liwat munggah-mudhuné sesambetan, bakal ana wektu sampeyan kudu kompromi kanggo ndhukung pasangan ing karir.

Kadhangkala bakal dadi kosok balene.

Kuncine yaiku supaya ora ana mitra kudu ninggali target karir utamane supaya bisa dadi sesambetan.

Hubungan kasebut kudu fleksibel kanggo ambisi profesional sampeyan.

6. Ngirit wektu.

Luwih asring, pihak ing sesambetan apa wae duwe pendekatan sing beda tinimbang pasangane kanggo masalah ketepatan waktu.

Kanggo siji, luwih awal kanggo janji apa wae dadi meksa nalika dheweke pancen rumangsa kasep yen durung luwih awal.

Sing liyane bisa uga rumangsa yen dadi awal yaiku mbuwang-mbuwang wektu sing larang regane saengga bisa entuk akeh prekara liyane, mula, biasane wis kasep.

Cetha, yen ana ketidaksesuaian kanggo manajemen wektu, media seneng kudu dirembug yen sesambungan kasebut kudu subur.

Sampeyan uga seneng (artikel terus ing ngisor iki):

3 Kompromi Sampeyan Aja Nggawe Hubungan

1. Nilai lan kapercayan inti sampeyan.

Mesthi sampeyan bakal kepenak ing sesambetan karo wong sing pandangane beda karo ide sampeyan.

Nanging, yen sampeyan ana ing kahanan sing beda-beda panemu sampeyan - lan ora ana sing bisa ujar manawa sampeyan kudu setuju kabeh - penting kanggo tetep setya karo kapercayan lan nilai inti sampeyan dhewe.

Perdebatan sing sehat babagan topik kasebut bisa nambah hubungan sampeyan, nanging aja rumangsa kudu kompromi kapercayan sing netepake dhewe iki supaya cocog karo pasangan sampeyan.

2. Kulawarga.

Sing penting sampeyan milih mlebu hubungan karo sampeyan lan sampeyan tresna.

Ora ana sing tinulis ing angger-anggering Toret sing kudu nresnani kulawarga sampeyan.

Nanging, dheweke kudu nampa manawa hubungan sampeyan karo kulawarga ora gampang kompromi.

Mesthi, kemitraan sampeyan dhewe dadi prioritas saben dina, nanging yen pasangan sampeyan takon utawa, luwih becik, sampeyan ngarepake kompromi hubungan sampeyan karo kulawarga, mula ora bisa ditampa.

3. impen sampeyan.

Ora realistis kaya umume, kita kabeh duwe impen lan ngugemi kekarepane sanajan ora ana harapan sing bakal nyata.

Nanging ora ana sebab kenapa sampeyan kudu kanggo) marang sing ora ana gunane, b) diremehake amarga kepengin banget mokal, utawa c) dikarepake bisa nyerah.

Kesepakatan karo mitra kasebut yaiku menehi dhukungan lan dorongan tanpa syarat.

Elingi: impen sampeyan, hak sampeyan.

Cara Ngrembug Kompromi Ing Hubungan

Kanggo wong sing wis tekad lan duwe kekarepan sing kuat, seni menehi kompromi ora gampang ditindakake.

kenapa tiba-tiba emosi banget

Coba pikirake minangka tarian diplomasi. Koreografi pancen ora angel, butuh kesabaran lan pangerten kanggo sinau langkah-langkah kasebut.

Ing wiwitan, kita ujar manawa ana 2 C sing padha pentinge ing sesambetan apa wae.

Dadi, ing kene katrampilan komunikasi sampeyan bakal nyoba, nalika sampeyan ngomong karo kompromi.

Mangkene sawetara pitunjuk kanggo mbantu sampeyan.

1. Setuju ketemu ing tengah.

Malah kosok baline polar bisa setuju sawetara lapangan sing bakal ana kekarepan.

Yen sampeyan bakal nuduhake urip, cara sing fleksibel kanggo nemokake medium sing seneng minangka siji-sijine cara kanggo njaga hubungan sampeyan.

Dadi, salah sawijine sampeyan duwe getih panas lan milih suhu lingkungan sing adhem ing omah. Nanging, liyane ora seneng kajaba tungku kerja ing lembur.

Solusine: temokake suhu rata-rata, sanajan sing nganggo sweter lan kaos liyane.

2. Gawanen ganti.

Pendekatan ing kene yaiku nindakake cara wong saiki lan cara wong liya mbesuk.

Cukup gampang kanggo miwiti, nanging angel banget supaya bisa tetep stabil lan priksa manawa saben mitra entuk pecut.

Ora diraguhi, ana macem-macem cara nyedhaki apa wae, ora ana sing intrinsik luwih apik tinimbang liyane.

Tundha silih ganti siji bisa nggawe akal sing sampurna lan bakal narik kawigatene umume wong kanggo dolanan sing adil.

3. Setuju karo sing paling apik kalorone.

Iki minangka kompromi utama, kanthi masing-masing entuk kepuasan parsial amarga kekarepan / kabutuhan sampeyan bisa ditampa kanthi sawetara derajat.

Nalika nerangake, konsep 'kemitraan' kabeh babagan kesetaraan, mula nemokake cara kanggo nggabungake bagean saben pilihan menyang keputusan sing bakal dijaga tetep harmoni.

Sanajan sampeyan pinemu ing omah, cara kanggo nyedhiyakake omah, utawa ing ngendi plancongan pancen nentang, katrampilan komunikasi sing wis diasah kanthi becik kudu bisa ngrampungake solusi sing sebagian marem.

4. Coba salah sawijining cara dhisik, nanging setuju menehi kanthi anggun yen ora bisa ditindakake.

Cara iki ngidini owah-owahan tentatif babagan cara ngatasi kahanan tartamtu, menehi kesempatan kanggo nyoba solusi liyane.

Mitra sampeyan kemungkinan bakal nampa uji coba iki kanthi jaminan sing wis disepakati manawa samubarang bisa bali menyang cara sing asli (lan sing disenengi) yen ora sukses.

Iki minangka metode sing becik kanggo nyoba cara anyar kanggo ngatasi kahanan eri kaya keuangan kulawarga utawa disiplin bocah, ing ngendi sampeyan ngusulake pangowahan taktik sing sampeyan yakin bisa dadi luwih efektif.

Mitra sampeyan bisa uga ora yakin karo validitas pendekatan sampeyan. Nanging, pangertene manawa sidhang sing bisa winates wektu kasebut kudu menehi kapercayan kanggo setuju karo pangowahan kasebut.

Dheweke bisa nemokake cara sampeyan bisa luwih apik tinimbang sing wis dipikirake sadurunge.

Isih durung yakin kapan lan kepiye sampeyan kudu kompromi? Ngobrol online karo ahli hubungan saka Pahlawan Hubungan sing bisa mbantu sampeyan ngrampungake. Cukup.