Cara Nggawe Pakulinan: Ngembangake Kebiasaan sing Tetep

Kita minangka apa sing bola-bali ditindakake. Dadi, keunggulan dudu tumindak, nanging pakulinan. - Bakal Durant

Kekuwatan lan kemampuan kanggo ganti uripmu bosok amarga sampeyan gelem nggawe kabiasaan anyar.



Kualitas, kebiasaan positif minangka landasan sing kuat kanggo sukses lan kebahagiaan sampeyan.



Ngopo

Amarga kabiasaan minangka bagean sing wis nuwuhi urip ing saben dinten.



Iki minangka prekara sing sampeyan lakoni nindakake

Yen prekara sing dilakoni saben dina positif lan nuwuhake tujuan sing migunani, mula bakal dadi dhasar urip sing bahagia.

Saliyane, kebiasaan negatif sing sampeyan lakoni saben dina bakal nyebabake rasa seneng lan kemajuan kasebut nganti sampeyan mutusake ngadhepi lan mbatalake.



Ngilangi kebiasaan negatif lan nuwuhake kebiasaan positif kudu dadi prioritas kanggo sapa wae sing pengin urip luwih seneng.

Nanging kepiye carane nggawe kabiasaan?

Iku sing bakal ditemokake ing artikel iki.

Apa Sing Sifat lan Ora Duwe

Ana salah paham umum yen pakulinan iku mung tumindak bola-bali sing sampeyan tetep.

Ora.

Tindakan sing bola-bali sampeyan kudu nindakake bisa uga luwih tanggung jawab tinimbang pakulinan.

Pakulinan minangka tumindak otomatis sing kedadeyan kanggo nanggepi kritéria tartamtu sing nyedhiyakake sawetara jinis mupangat.

Tembung psikologi sing digunakake kanggo nggambarake tumindak iki yaiku 'otomatisitas.'

Definisi psikologis kebiasaan kasebut nduweni telung komponen: isyarat, tumindak, lan hadiah.

Petunjuk minangka pemicu sing miwiti tumindak kasebut. Tipe pitunjuk sing paling umum bisa uga yaiku wayah awan, lokasi, tumindak, wong, emosi, utawa gabungan saka kabeh perkara kasebut.

Ngalami isyarat nyebabake otak mlebu ing mode pamrosesan otomatis kanthi tindakake tumindak sing wis ditemtokake sing ana gandhengane karo isyarat tartamtu.

Tumindak kasebut yaiku proses apa wae sing ngetrapake isyarat. Iki minangka tindak tanduk sing pengin sampeyan ganti yen negatif utawa nguatake yen positif.

Ganjaran kasebut minangka sebab otak mutusake mbentuk kebiasaan.

Ganjaran bisa uga nyoto, kayata mbayar amarga kerja utawa sepotong nalika rampung tugas.

Sampeyan uga bisa uga ora katon, kaya rasa marem utawa nggayuh tujuan.

Ganjaran kasebut bakal nyebabake pelepasan dopamin lan / utawa serotonin ing otak. Neurotransmitter sing 'apik banget' iki nyenengake - malah nyenengake - lan nggawe kita pengin mbaleni tumindak kasebut.

Penguatan positif uga bisa digunakake minangka hadiah kanggo ningkatake kabiasaan sing luwih sehat.

Tuladha 1

Sawise dina suwene, Scott turu lan turu (isyarat) lan maca sawetara fiksi fantasi (tumindak) kanggo santai, de-stres, lan kelangan awake ing jagad imajinasi (hadiah).

Scott malah ora prelu mikir babagan proses iki. Tunjukane lagi lungguh ing amben lan kanthi otomatis njupuk buku ing meja sisihane.

Dheweke ora mbutuhake semangat kanggo nindakake. Kasunyatane, dheweke aktif nunggu bagean dina iki.

Tuladha 2

Amber tangi saka amben saben esuk jam 6 A.M. (isyarat) supaya dheweke bisa nindakake bagean saka rutinitas olahraga (tumindak) amarga dheweke nggawe dheweke seneng karo awake dhewe lan luwih jelas mental (hadiah.)

Petunjuk kebiasaan Amber tangi esuk. Dheweke ora nganggep rutinitas olahraga minangka perkara sing kudu dipeksa, nanging luwih becik mung saben esuk.

Cara Pilih Kabiasaan sing Cocog Kanggo Nggawe

Kebiasaan paling apik kanggo milih lan berkembang yaiku sing cocog karo rong kriteria tartamtu.

Ing dhisik yaiku supaya sampeyan bakal nyedhaki target jangka panjang sing wis ditemtokake.

Pakulinan yaiku ngowahi prilaku jangka panjang, mula bisa uga ora cocog utawa migunani nalika nyoba nggayuh tujuan jangka pendek, sanajan bisa mbantu.

Mungkin tujuane dadi wong sing luwih sehat. Apa kabiasaan sing bisa nggayuh target sampeyan? Rencana mangan mingguan, mangan sing luwih sehat, lan olahraga minangka kabiasaan sing kuat sing bakal mbantu sampeyan nggayuh tujuan kasebut.

Ing kapindho yaiku supaya dheweke bisa nggawe sampeyan minangka wong.

Bakal luwih gampang dadi sukses kanggo nuwuhake kebiasaan sing apik yen sampeyan nglangi arus lan ora nentang.

Contone, umpamane Amber pengin miwiti rutinitas olahraga, nanging dheweke dudu wong esuk.

Amber luwih becik gawe jadwal rutinitas olahraga ing wayah awan utawa sore yen dheweke paling aktif lan sregep.

Dheweke bisa nyerah ngembangake pakulinan yen dheweke nyoba netepi komitmene rutinitas olahraga nalika turu lan gampang nesu tangi esuk .

Rutin esuk ora bisa ditindakake lan dudu kesalahan Amber amarga usaha kasebut ora sukses.

Nyoba kanggo nggawe kabiasaan sing ora cocog karo sampeyan minangka wong utawa yen sampeyan rumangsa ora nyenengake umume ora bakal bisa digunakake.

Proses Nggawe Pakulinan Anyar

Ayo goleki proses ringkes lan langkah-langkah sing bakal mbantu sampeyan nggawe pakulinan anyar.

1. Temtokake target sampeyan.

Apa tujuan umum kanggo kebiasaan iki?

Tujuan sing kuat mesthine kudu nggambarake kanthi nyata, nglacak kemajuan sampeyan, lan ngerti yen sampeyan wis ngrampungake.

Mupangate golek target sing luwih cilik sing bakal nuntun kemajuan sampeyan sajrone nggayuh tujuan sing luwih gedhe.

Minangka conto, pikirake tujuan umum kanggo ngembangake lan urip kanthi gaya urip sing luwih sehat. Tujuan utama gaya urip sehat kalebu sawetara tujuan lan kabiasaan sing luwih cilik.

ditinggal metu saka acara kulawarga

Dhasar turu sing apik yaiku wiwitan. Wektu sing pas kanggo turu lan turu ing wayah esuk mbantu bisa diprediksi, sing nyengkuyung turu sing luwih jero, sing mbantu pemulihan lan produksi bahan kimia saldo swasana ati sing diisi otak sampeyan siklus turu jero .

Panganan penting kanggo kesehatan. Panganan minangka bahan bakar kanggo awak lan pikiran. Sifat sing dikembangake yaiku masak sing luwih sehat, panganan sing wis masak ing omah, mangan panganan sampah sing kurang diproses lan sayuran liyane, ngrancang dhahar luwih dhisik, lan toko Grosir seminggu.

Olahraga bakal dadi pakulinan penting liyane kanggo nggayuh tujuan gaya urip sing luwih sehat. Kegiatan lan olahraga nyedhiyakake akeh mupangat kanggo kesehatan mental lan fisik sing ora kudu dilalekake.

2. Pilih salah sawijining kabiasaan sing bakal dikembangake.

Mecah target gedhe dadi pirang-pirang gol sing luwih cilik mula bisa digayuh.

Yen nggayuh tujuan sing gedhe, kayata urip sing luwih sehat, mbantu fokus mbentuk siji kebiasaan.

Ayo fokus ing pangembangan diet sing luwih sehat minangka kebiasaan.

Apa komponen sing dadi pola makan sing luwih sehat? Kita kudu ngrancang panganan sing luwih sehat lan ngilangi panganan, minuman, lan kalori sing akeh banget.

3. Pilih isyarat kanggo tumindak pakulinan.

Apa isyarat sing cocog kanggo kebiasaan ngrancang panganan?

Ana sawetara opsi sing bisa dideleng. Apa sampeyan blanja blanja kanthi jadwal sing disetel, kaya sedina seminggu?

Yen sampeyan blanja blanja dina Minggu esuk, sampeyan bisa ngomong yen sampeyan kudu ngrencanakake mangan jam 8 P.M. bengi sadurunge supaya sampeyan bisa siyap dhaptar ing wayah esuk.

Kepiye yen sampeyan ora duwe dina sing ditemtokake kanggo blanja?

Apike sampeyan duwe dina tartamtu kanggo blanja nalika ngrencanakake mangan.

Sampeyan bakal luwih gampang ngerteni apa sing sampeyan butuhake sajrone seminggu lan sampeyan bakal nyuda kesempatan kanggo mbuwang dorongan utawa mandheg ing takeout.

Iki uga nggawe prepping meal akeh sing gampang ditindakake.

Sampeyan uga seneng (artikel terus ing ngisor iki):

4. Temtokake tumindak ing pakulinan.

Ing kasus iki, sejatine lungguh lan fokus kanggo nggawe rencana panganan sajrone seminggu.

Cukup gampang lan terus maju.

Wong bisa nggawe proses iki luwih gampang kanthi nemokake utawa ngerti resep sing pengin digawe kanggo mbantu nggawe rencana makan.

Sampeyan uga bisa mbantu nggunakake notebook tartamtu supaya sampeyan bisa mriksa maneh kanggo ndeleng manawa sampeyan wis tetep ngrencanakake, nggawe cathetan kanggo apa sing bisa ditindakake kanthi apik, utawa cathet yen rencana ora bisa nyukupi kabutuhan sampeyan minggu

5. Ganjar tumindak sawise rampung.

Ganjaran sing paling apik bakal cukup gedhe supaya bisa nyebabake pengaruh mental utawa emosi marang sampeyan, bisa uga nyata utawa ora langsung.

Kebiasaan sing beda bisa duwe kabeh jinis hadiah, wiwit ora jelas lan jelas banget.

Nanging nalika nggawe pakulinan anyar, ganjaran langsung sing nyata minangka cara sing paling efektif kanggo mbantu proses ing pikiran sampeyan.

Ing babagan rencana panganan kanggo gaya urip sing luwih sehat, iki bisa dadi wektune kanggo menehi hadiah karo panganan sing dipangan.

Nambani, sehat utawa ora, bisa uga minangka ganjaran langsung sing cocog kanggo ngembangake lan tetep ing rencana panganan sajrone seminggu.

Sampeyan uga bisa nimbang episode acara favorit utawa sing nggawe sampeyan rumangsa cerah lan positif kanggo nguatake rasa prestasi lan kemajuan.

Gandheng Pitunjuk lan Tumindak

Asosiasi isyarat lan tumindak yaiku jembatan sing ndadekake bisa dadi kabiasaan.

Mbaleni isyarat menyang tumindak lan hadiah bakal nyinaoni kebiasaan kasebut ing pikiran sampeyan.

Dadi luwih sithik mikir apa sing kudu sampeyan lakoni lan luwih akeh babagan iki mung dadi prekara sing sampeyan lakoni.

Setu bengi iku mangan bengi mangan, dina Minggu esuk kanggo blanja blanja seminggu.

Sampeyan dudu perkara sing sampeyan giris utawa ora pengin, nanging iku bagean normal saka jadwal, sawijining kebiasaan sing saiki duwe sampeyan sing nyedhaki tujuan sampeyan.

Ngerti manawa asosiasi iki ora mung bisa mbantu sampeyan ngembangake kabiasaan anyar, nanging bisa mbantu sampeyan ngenali lan ngilangi kabiasaan sing ora sehat sing menehi pengaruh negatif ing urip lan kesejahteraan sampeyan.

Ngenali isyarat lan pemicu kasebut bakal ngilangi sebabe sampeyan nindakake perkara sing sampeyan lakoni sajrone urip.

Napa sampeyan nggawe pilihan sing sampeyan pilih?

Napa sampeyan tumindak sing ditindakake?

Napa sampeyan ngerteni cara khusus babagan perkara sing sampeyan lakoni?

Takon apa sebabe bisa mbantu dhasar kabiasaan positif lan negatif uga menehi peta dalan supaya sukses.

Napa sampeyan pengin rencana mangan supaya bisa nambah gaya urip sing luwih sehat? Mungkin amarga mbuwang dorongan lan mangan minangka cara umum wong ngemot kalori tambahan.

Wis entek panganan ing tengah minggu? Ya, bisa uga pesen pizza utawa mampir restoran cepet nalika mulih!

Kanthi ngrancang panganan, sampeyan bisa milih kalori kanthi cara sing bisa ditebak lan ngerti persis apa sing bakal dipangan ing dina apa lan jumlah apa sing bakal mbantu ngontrol bobot awak lan dadi luwih sehat.

Ngenali Petunjuk Kebiasaan Sampeyan

Identifikasi isyarat sing nyebabake kabiasaan minangka bagean penting kanggo nglawan kebiasaan negatif utawa mbentuk pola sing positif.

Masalahe yaiku amarga kita kakehan informasi kanthi akeh banget, saben dina dadi kegiyatan, mula angel dicritakake apa isyarat sing nyebabake kebiasaan sampeyan.

Contone, umpamane sampeyan kerja luwih cepet 15 menit saben dina kanggo ngombe secangkir kopi lan bersosialisasi karo kanca kerja sadurunge pindah.

Tumindak sing bola-bali kasebut dadi pakulinan amarga sampeyan duwe isyarat, yaiku ngerti yen sampeyan kudu nyambut gawe, tumindak kanthi cangkir kopi lan sosialisasi karo rekan kerja, banjur entuk hadiah apa wae kesenengan lan kepuasan sing sampeyan lakoni interaksi sing.

saran sesambetan wanita tuwa

Nanging kepiye yen sampeyan pengin ngganti?

Mungkin sampeyan pengin ngilangi kopi saka persamaan utawa kanca kerja sing sampeyan seneng sosialisasi kanthi owah-owahan.

Sampeyan bisa uga isih katon ing kantor luwih cepet 15 menit lan mung lungguh ing kana nganti sampeyan ngerti apa sing sampeyan lakoni lan kenapa sampeyan nindakake.

Ngenali isyarat kasebut mbiyantu ora mung kanggo ngganti kebiasaan negatif, nanging nuwuhake prilaku sing luwih positif.

Sampeyan luwih milih nggunakake 15 menit kasebut kanggo liyane. Mungkin sampeyan bisa miwiti luwih cepet lan ndhisiki dina kerja utawa njupuk sawetara menit kanggo tapa sadurunge sampeyan miwiti dina kerja.

Cara sing apik kanggo ngisolasi isyarat yaiku njawab pitakon: sapa, apa, kapan, ing endi, lan kenapa?

Banjur sampeyan bisa njupuk informasi kasebut lan mbandhingake apa sing dadi kebiasaan.

Kebiasaan Rewarding lan Penguatan Positif

Konteks babagan ganjaran bisa dadi masalah.

Ing setelan gol, akeh wong nganggep hadiah minangka target, sing kudu digarap.

Ora bisa digunakake nalika nyoba nggawe pakulinan jangka panjang sing anyar sing bisa ningkatake urip sampeyan.

Apa sing kedadeyan yen bosen karo hadiahe?

Apa sing kedadeyan yen sampeyan mandheg anggone menehi hadiah minangka perkara sing pantes ditindakake?

Tujuan jangka panjang sampeyan ora kudu dadi ganjaran sampeyan. Ganjaran kudu luwih saka tambahan insiden kanggo urip sampeyan.

Nggoleki hadiah sing tepat kanggo kebiasaan sampeyan bisa uga kudu sawetara nyunting lan nyoba. Sampeyan kudu nggawe akal kanggo sampeyan.

Ganjaran sing apik umume ana gandhengane karo tumindak kasebut.

Yen wis cedhak, luwih efektif bakal ngubungake ing pikiran minangka prekara sing kudu ditindakake.

Aja nglirwakake hadiah jangka pendek lan langsung.

Pancen angel mbentuk kabiasaan jangka panjang amarga bathi kanggo pakulinan kasebut bakal mbesuk.

Gunakake hadiah langsung minangka sarana kanggo njaga motivasi. Dheweke bakal nguatake perasaan positif kanggo target lan kabiasaan nalika sampeyan mlaku ing dalan sing luwih dawa.

Ganjaran ora bisa ngimbangi bobot emosi lan mental saka tugas sing ora nyenengake.

Olahraga minangka conto sing apik. Ana sentimen umum ing kalangan kesehatan lan olahraga kanggo nemokake olahraga sing disenengi, apa wae.

Yen sampeyan sengit, sampeyan bakal angel menehi motivasi kanggo tangi lan nindakake tugas sing sampeyan sengit lan nandhang sangsara.

Saliyane, olahraga bisa nyenengake lan nyenengake yen sampeyan milih kegiyatan fisik sing sejatine sampeyan senengi.

Ora ateges dheweke bakal seneng-seneng utawa apik banget. Sampeyan bakal ngalami dina sing ala, nanging dina sing angel luwih gampang nalika nindakake prekara sing bisa dirasakake.

Suwene Apa Kudu Mbentuk Pakulinan?

Ruang mandhiri diisi karo pratelan sing bola-bali lan kadang kontradiktif babagan suwene wektu kanggo nggawe pakulinan.

Klaim paling umum sing bakal ditemokake yaiku 21 lan 66 dina.

Nanging apa bener?

Sejatine gumantung karo individu suwene wektu kanggo nggawe pakulinan. Lan bakal gumantung karo jinis pakulinan sing pengin sampeyan lakoni.

Siji panelitian penting ditemokake yen butuh saka 18 nganti 254 dina kanggo nggawe pakulinan.

Dadi aja dadi pundung yen pakulinan anyar sampeyan ora langsung kecelup. Tindakake kursus lan ngerti manawa sampeyan bakal luwih suwe nyinau kebiasaan anyar dadi proses otomatis.

Sampeyan bisa uga ora bakal nggawe pakulinan anyar sajrone 21 dina.

Path Panjang Kemajuan

Jalur kemajuan sing dawa ditemoni corak lan corak.

Kabeh wong pengin urip kanthi seneng lan nyenengake, nanging tekan titik kasebut bisa dadi perjalanan sing rumit.

Sisih gedhe saka perjalanan kasebut yaiku nuwuhake hubungan sing luwih sehat karo wong liya, nyuda kuwalitas negatif sing kita lakoni, lan nuwuhake kabiasaan sing apik sing bakal nggayuh tujuane.

Iku lelungan sing kudu ditindakake sabar wae karo awake dhewe nalika ngupayakake golek sapa sing dadi gegayuhan urip sing wis ditindakake.

Kudu apikan dhewe ing perjalanan. Sampeyan bakal nggawe kesalahan, sampeyan bakal kesasar, lan bakal ngalami dina sing ala. Kabeh mau kalebu bagean saka lelungan kasebut.

Lan yen sampeyan pengin pertempuran sawetara kabiasaan negatif, priksa artikel iki babagan ngilangi kebiasaan ala !