Cara Ngapura Dhewe: 17 Ora Ana Tips!

Ana akeh sebab kenapa sampeyan rumangsa kudu ngapura.

Mungkin sampeyan wis natoni wong liya. Mungkin sampeyan ngapusi. Apa sampeyan nindakake perkara sing elek (paling ora, ing mripat sampeyan)?



Apa kanggo ngapusi mitra? Apa sampeyan duwe getun gedhe ing urip?



Apa sampeyan nyoba nerusake kesalahan sing kepungkur?

Apa sampeyan ngidini wong liya nglarani sampeyan?



Punapa mawon kahanane, kepiye sampeyan bisa nemokake cara kanggo ngapura dhewe babagan tumindak sing wis ditindakake?

Proses rumangsa luwih apik babagan sampeyan dhewe bisa uga dawa, nanging iki sawetara tips kanggo nyepetake.

1. Temtokake spesifik babagan apa sing kudu dingapura.

Pangapunten umum sing nutupi kabeh dhasar sing bisa uga ora efektif.



Sampeyan ora bisa ngeculake perasaan negatif nganti sampeyan ngerti persis apa sing ana hubungane.

Apa pelanggaran sing sampeyan pikirake kudu dingapura?

Rusak lan pikirake saben konsekuensi negatif saka tumindak kasebut.

Contone, umpamane, kita ngalami infidelity ing sesambetan. Apa wae sing sampeyan kudu ngapura?

Karukunan fisik lan emosi sing sampeyan gunakake karo wong liya minangka papan sing jelas kanggo miwiti.

Banjur, kapercayan lan rasa nyengsarakke sampeyan wis nyebabake pasangan sampeyan.

Nanging kepiye babagan ngapusi sing sampeyan ucapake, utawa yen sampeyan kelangan hubungane?

Nemtokake spesifik pancen mbantu sampeyan ngerti sifat gawe piala sing disebabake amarga tumindak lan apa sing sampeyan butuhake, kanthi praktis lan emosional.

2. Sadhar yen sampeyan ora luput.

Ora ana wong sing sampurna. GOLEK!

Wong ngaco. Dheweke nggawe kesalahan. Dheweke nindakake prekara sing ngerti kudune ora ditindakake.

Kadhangkala, kita kalorone intelektual lan emosional ora kuwat.

Kita tundhuk nggodha. Kita ora mikir liwat tumindak. Kita njupuk risiko sing ora cocog.

Sampeyan ora, ora, lan ora bakal sampurna.

Pangapurane awake dhewe luwih gampang banget yen sampeyan nampa kasunyatan sing ora bisa dibantah iki.

Sampeyan bakal ngerti manawa standar sing sampeyan tindakake uga ora realistis lan saiki sampeyan kudu nglerenake.

Iki ora padha karo kondon, nolak, utawa ngapura apa sing sampeyan lakoni. Dudu sing diarani ngapura.

3. Aja ngadili awakmu kanthi tliti.

'Sampeyan kudu ngerti luwih ngerti!'

Pikirane sampeyan ngandhani yen sampeyan bodho amarga tumindak kaya ngono.

Nanging pikiran dina iki, dudu pikiran wingi.

aku bakal nemoni siji

Ora apa-apa, yen dipikir maneh lan sadhar yen iku bodho.

Nanging ing wayahe, yen pikirane nyoto gagal, lan kekuatan emosional njupuk alih, ora gampang tumindak sing bener.

Aja ngadili sampeyan wingi kanthi cara mbesuk.

Minangka paribasan: 'Gampang dadi wicaksana sawise kedadeyan kasebut.'

4. Ngakoni kesalahan sampeyan kanthi terang-terangan.

Yen ana tumindak salah sing kalebu wong liya, luwih becik tumindak resik.

Contone, sampeyan bakal kesulitan ngapura dhewe amarga ngapusi nganti sampeyan ngakoni yen dheweke ngapusi.

Yen sampeyan terus ndhelikake rahasia, sampeyan terus nahan beban emosi sing ana gandhengane.

Sanajan angel, sampeyan kudu nyritakake apa sing sampeyan tindakake salah karo wong sing kena pengaruh saka kesalahan kasebut.

Tip iki asring banget penting, nanging ana kedadeyan sing ora perlu kabeh.

Contone, nyesali pilihan sing wis digawe sadurunge sing mung mengaruhi sampeyan lan dalan sing sampeyan lakoni - sing ora mbutuhake diakoni kanthi terbuka.

Nanging sanajan iku, bisa mbantu ngrembug babagan penyesalan iki karo wong sing dipercaya. Ngomong babagan iki bisa mbantu dadi luwih nyata.

5. Aja ngukum awake dhewe.

Sampeyan bisa nggodha kanggo ngalahake sampeyan amarga prekara sing wis nyebabake sampeyan nglarani wong liya, utawa yen sampeyan pengin nindakake beda.

Sawise kabeh, kita diajari wiwit cilik manawa tumindak kasebut bakal akibate.

Nanging kemungkinan sampeyan bakal rumangsa ora apik. Sampeyan ora prelu ngukum luwih akeh paukuman.

Yen sampeyan rasane kaya pantes nandhang sangsara , mikir maneh.

Nyritakake awake dhewe pancen bodho, nyenengi tumindak sing ngrusak awake dhewe , utawa pengin males ukum marang sampeyan - ora ana prekara sing nulungi.

Ngapura minangka proses sing lembut lan apik.

6. Takon kepiye sampeyan bisa ndandani.

Apa wae akibat negatif saka tumindak sampeyan, bisa uga ana prekara sing bisa ditindakake kanggo ngrampungake kahanan, yen mung sithik.

Yen sampeyan wis salah marang wong, langkah pertama yaiku tulus njaluk ngapura kanggo wong kasebut.

Dheweke bisa uga ora bisa tampa pangapuramu langsung, nanging minangka langkah pertama sing penting kanggo ngrampungake perselisihan ing antarane sampeyan.

Saka kana, sampeyan bisa mikir cara sampeyan bisa mbenerake sawetara kesalahan sing sampeyan lakoni.

Kadhangkala iki bisa uga tumindak sing langsung ngarahake apa sing wis sampeyan lakoni.

Ing wektu liyane, sampeyan kudu mikir apa sing bisa ditindakake supaya bisa nggedhekake hubungan sing wis rusak amarga tumindak salah.

Kanthi ngupayakake sampeyan kanthi bener, sampeyan bakal bakal rumangsa luwih becik babagan awak dhewe.

7. Aja ngampuni pangapura dhewe marang pangapura wong liya.

Yen sampeyan wis nate nglarani wong liya, bisa uga suwe banget kanggo ngapura sampeyan.

Kasunyatane, dheweke bisa uga ora bisa ngilangi apa sing wis ditindakake.

Apa angel sampeyan nampa, mesthine sampeyan ora bakal ngapura.

Nalika dheweke kudu ngupayakake rasa emosional, sampeyan kudu ngupayakake sampeyan.

Kanthi nindakake pakaryan lan ngolah emosi, sampeyan bisa ngapura dhewe, ora preduli apa sing dirasakake wong liya.

sampeyan ora bakal nemu wong liya kaya aku

8. Nampa manawa ngapura minangka cara sing bener.

Kadhangkala, sampeyan malah angel percaya yen sampeyan pantes diapura.

Sampeyan bisa uga nolak ide yen sampeyan bisa ngrasakake rasa santai maneh babagan kahanan kasebut, amarga saiki kayane ora bisa ngatasi.

Penting, sampeyan kudu nampa manawa proses ngapura ora bener, nanging mung siji cara sing bisa ngasilake masa depan sing luwih apik.

Tanpa pangapurane, sampeyan bakal ketaman getun. Bakal ngetutake sampeyan ing endi wae, kaya bayangan sing ngelingake sampeyan babagan kedadeyan sing elek.

Kuwi dudu karepmu. Sampeyan ora pantes.

Sampeyan uga seneng (artikel terus ing ngisor iki):

9. Aja mikir mbiyen.

Sampeyan ora bisa nemokake pangapura emosi yen sampeyan ngelingi muter acara maneh.

Kenangan dudu gambaran visual saka kedadeyan sing kedadeyan. Dheweke bisa nggugah emosi sing kuwat sing ana gandhengane karo kahanan kasebut.

Dadi, kanthi ngelingi terus-terusan ing pikirane, sampeyan nggawe maneh emosi gangguan sing sampeyan alami.

Sampeyan ngalangi supaya ora leleh, lan kanthi mangkono sampeyan ngalangi pangapura.

Nanging, fokusake marang apa sing kedadeyan saiki, lan cara-cara supaya masa depan sampeyan bisa cerah lan positif.

10. Meneng kritikus batin sampeyan.

Nalika nggawe kesalahan, utawa yen nggawe keputusan mengko disesali, pikiran bakal angel banget.

Kita ngidini kritikus batin kanggo nggawe kita yakin yen jabatane gagal lan kuciwo kanggo wong sing ana ing sekitar kita.

Kita mikir babagan negatif babagan awake dhewe. Awaké dhéwé ora apik ngomong karo wong liya.

nalika ana sing nganggep sampeyan

Nanging pola pikir iki pancen tetep bisa ngapura awak dhewe.

Nanging, sampeyan kudu luwih nggatekake motivasi batin.

Swara sing ngandhani manawa sampeyan pantes ngapura lan duwe macem-macem kualitas apik sing ora kudu dilalekake.

Ya, sampeyan wis nggawe kesalahan, nanging sampeyan dudu wong sing ala amarga kedadeyan kasebut. Sampeyan isih bisa menehi sumbangan gedhe kanggo jagad iki lan urip wong sing sampeyan tresnani.

11. Nganggep awakmu kaya kanca sing paling apik.

Bayangake ana kanca sing lagi lungguh ing meja. Dheweke mbukak cangkeme lan miwiti ukara nganggo 'Aku pancen ngaco.' utawa 'Muga-muga ora / durung rampung…'

Sampeyan lungguh ing kono lan ngrungokake dheweke nerangake apa sing wis ditindakake. Banjur sampeyan nanggapi.

Apa sampeyan ujar 'Sampeyan bener, sampeyan wong bodho mutlak. Ana apa sampeyan? Ora ana sing seneng karo sampeyan. ”?

Ora, mesthine sampeyan ora.

Sampeyan nawakake tembung sing apik lan apik kanggo nyoba supaya dheweke luwih apik.

Dadi, kenapa sampeyan bakal tumindak beda kanthi beda.

Iki ngubungake menyang titik sadurunge babagan nggawe bisu kritik batin lan ngrungokake motivasi utama sampeyan.

Yen sampeyan nganggep awak sampeyan kaya nganggep kanca sing paling apik, sampeyan bakal bisa menehi empati marang awak dhewe.

Sampeyan bakal bisa metu saka sirah lan ndeleng dhewe saka sudut pandang sing netral, lan iki bakal mbantu sampeyan dadi apikan dhewe .

12. Wenehi tampilan kanthi perspektif.

Kadhangkala kita nyebarke perkara sing ora proporsional.

Kita mikir manawa tumindak sing wis digawe utawa pilihan sing wis digawe, nuwun sewu, sanajan bisa uga ora sepele.

Iki cocog banget nalika ngupayakake ngapura marang dalan sing wis ditempuh ing urip sing ora bakal kita lakoni.

Mungkin sampeyan milih karir adhedhasar dhuwit tinimbang nggayuh tugas.

Utawa apa sampeyan ngetrapake tabungan sampeyan lelungan ing saindenging jagad, tegese sampeyan saiki ora bisa tuku omah ing lingkungan sing dikarepake?

Sampeyan bisa ndeleng prekara-prekara kasebut lan ngalahake dhewe, utawa sampeyan bisa uga nyoba ndeleng mupangate sing dijupuk saka keputusan sing dijupuk.

Mbok menawi karir sampeyan ngidini sampeyan nyedhiyani keamanan lan keamanan kulawarga, supaya ora ana stres lan kuwatir sing bakal ana nalika dhuwit saya sithik.

Lan bisa uga lelungan ing saindenging jagad iki menehi terang jinis wong sing sampeyan karepake, menehi sampeyan kesempatan kanggo urip luwih kepenak wiwit saiki.

Malah prekara sing langsung nyengsarakke wong liya bisa uga duwe glitter positif yen sampeyan bisa ndeleng kanthi beda.

13. Sinau pelajaran saka kesalahan sampeyan.

Sampeyan ora bakal bisa ngapura apa-apa yen sampeyan terus nindakake perkara sing padha.

Nyatane, sampeyan mung bakal luwih seneng amarga bodho lan ringkih banget.

Dadi penting banget yen sampeyan sinau saka kesalahan lan tumindak sing beda ing mbesuk.

Sampeyan bakal ngerti manawa sampeyan wis diwasa dadi wong lan ngapura bakal dadi luwih gampang.

14. Nyambut gawe wirang.

Wirang minangka jinis pangrasa tartamtu sing ana hubungane karo kesalahan sing digawe lan gawe piala sing ditindakake wong liya.

Coba bayangake sampeyan ngomong apa-apa sing ditemokake wong sing nyinggung. Ora masalah apa-apa manawa sampeyan duwe tujuan kaya ngono.

Sampeyan ora ngandel yen sampeyan ngomong kaya ngono. Sampeyan kebak rasa getun. Sampeyan takon babagan moral lan mikir ala karo awak dhewe.

Sampeyan isin.

Sampeyan mikir manawa wong liya bakal menehi kritik marang sampeyan, lan sampeyan yakin dheweke pancen bener.

Nanging iki dudu pikiran sing mbiyantu. Nanging, sampeyan kudu ngerti manawa sampeyan ora nemtokake kesalahan utawa pilihan sampeyan.

Apa wong liya menehi hakim utawa ora kanggo sampeyan, ora ana akibat. Sampeyan mung kudu ngerti yen sampeyan ora luwih pantes diadili tinimbang sampeyan.

Nampa kasunyatan kasebut lan rasa isin sampeyan bakal buyar.

15. Jaga awake dhewe.

Yen sampeyan wis nindakake prekara sing kudu dingapura, sampeyan kudu ngajeni dhewe.

Kaya sing wis diandharake sadurunge, sampeyan aja ngukum awake dhewe amarga tumindak salah. Nanging, sampeyan kudu njaga kasarasan sing apik.

Kanthi nuduhake kabecikan ing awak dhewe, sampeyan bakal nambah ajining dhiri, lan yen ajining dhiri luwih dhuwur, sampeyan bakal nganggep pantes ngapura.

Dadi, priksa manawa sampeyan mangan kanthi apik, olahraga kanthi rutin, cukup turu, lan umume nindakake perkara kanggo ngatasi stres lan kuatir sing bakal ditindakake amarga tumindak sing disesali.

16. Nampa pangapura.

Bakal tekan wektu sampeyan bakal siyap ngapura.

Apa wae sing sampeyan lakoni, aja nolak iki.

Sanajan sampeyan lagi ing ambang pangapurane emosi lengkap, sampeyan bisa uga kudu mikir maneh.

Nanging sampeyan kudu ngupayakake lan gelem nampa lan nampa pangapura sing ditawakake dhewe.

17. Sabar.

Wektu dadi tamba sing apik.

bojoku ora tresna karo aku

Iki sejatine kanggo lara sing wis sampeyan lakoni kanggo wong liya, lan uga kanggo kerusuhan emosi sing sampeyan alami.

Proses ngapura dhewe bisa uga ora linear. Sampeyan bisa uga mlumpat ing antarane posisi mental sing beda.

Kadhangkala sampeyan bisa uga ngerteni yen sampeyan kudu ngapura. Banjur sampeyan bisa uga ngrungokake kritikus batin lan langkah mundur.

Nanging yen sampeyan sabar lan yen sampeyan ngetutake kabeh saran ing ndhuwur, pungkasane sampeyan bakal entuk nalika sampeyan bisa ngucapake, 'Aku ngapura sampeyan.'