Cara Ngatasi bocah sing wis ora sopan: 7 Ora Ana Tips Ora Apik!

Bocah sing wis diwasa sing ora ngajeni wong tuwa ing omah iku kahanan sing angel lan angel.

Wong tuwa pancen angel ngatasi rasa ora sopan iki amarga dheweke asring ora duwe kekuwatan kanggo nggawe aturan kaya sing ditindakake karo bocah sing luwih enom utawa ngetrapake watesan kaya wong diwasa sing ora sopan sing ora ana gandhengane karo dheweke.



Anak sing wis diwasa diwasa, bisa uga stres lan tanggung jawab dhewe, lan bisa uga ora ngatasi stres urip kanthi cara sing sehat.



Iku isih ora ana sebab kanggo nampa utawa ngaktifake tumindak ora sopan.Kabeh wong kudu sinau cara ngatur stres lan emosi dhewe.

Ing kahanan kaya mangkene, gampang nesu sawise kabeh pengorbanan, wektu, lan energi sing nuwuhake bocah.



Bocah diwasa sing tumindak ora maturnuwun utawa ora ngajeni bisa ngrasakake tamparan, nanging rasa nesu biasane ndadekake kahanan kasebut dadi luwih parah amarga bocah kasebut diwasa duwe hak mikir kanthi cara utawa tumindak kaya ngono.

Kepiye cara ngrampungake karo bocah sing wis ora sopan tenan gumantung saka endi asale ora sopan kasebut. Iku sudut sing bakal diwiwiti.

1. Coba empati karo bocah diwasa sampeyan kanggo ndeleng saka endi permusuhane.

Kaping pisanan lan paling penting, iki bakal dadi kegiatan sing lengket amarga mbutuhake kesadharan awake dhewe lan gelem jujur ‚Äč‚Äčkaro awake dhewe.



Ora ana wong tuwa sing sampurna lan ana sing nggawe kesalahan sing luwih serius tinimbang liyane.

Lan sawetara nggawe kesalahan serius sing nyebabake penyalahgunaan utawa kahanan negatif sing nyebabake efek jangka panjang ing pikirane lan pemahamane bocah kasebut.

Kadhangkala, sing paling apik sing bisa ditindakake ora kabeh sing apik, lan butuh wektu lan upaya bebarengan kanggo ngatasi kasunyatan kasebut.

Bocah sing wis diwasa bisa uga nyoba ngrampungake masalah lan ngrampungake urip sing wis dialami nganti saiki.

Kadhangkala, dheweke bisa uga mutusake nyalahake wong tuwa kanggo masalah kasebut, apa dheweke tanggung jawab apa ora.

Dheweke uga nyoba golek sikil nalika wis diwasa lan ngerti manawa jagad iki ora umum.

Warta kasebut medeni, media sosial nyoroti kabeh sing ora ana ing awake dhewe lan ngelingake rasa seneng sing dianggep bisa diduweni, lan masarakat bisa uga ora patiya hebat.

Tekanan lan tekanan sing ditindakake nalika kerja lan ing sekolah bisa nyebabake sapa wae sing kacau, utamane kanggo wong liya.

Ora kabeh wong bisa ngatasi stres kasebut kanthi apik. Bocah sing wis diwasa durung duwe pengalaman utawa intelijen emosional kanggo ngatasi beban awake dhewe kanthi apik.

kenapa aku mung pengin dhewekan

Dheweke uga bisa uga masalah karo masalah kesehatan mental sing saya akeh ing endi wae. Penyakit mental umume lan bisa nyebabake pengaruh banget marang wong ing donya lan wong sing dikasihi.

Coba pasang sepatu ing bocah diwasa sawetara wektu.

Apa sampeyan bisa ndeleng apa sing lagi dirampungake? Yen ana prekara sing gampang dingerteni, mula bisa uga sampeyan bisa kerja bareng bocah sing wis diwasa.

2. Dhiskusi karo bocah sing wis diwasa babagan tumindak sing ora sopan.

Obrolan bisa dadi gampang kanggo miwiti:

Aku pengin ngomong karo sampeyan babagan tumindak ora sopan marang aku. Ana apa karo sampeyan? Napa sampeyan tumindak kaya ngono?

Mbukak obrolan iki menehi kesempatan kanggo ngrungokake apa sing kedadeyan karo bocah diwasa sampeyan.

Dheweke bisa uga nyebar informasi utawa tekanan sing sampeyan ora ngerti babagan sing bisa nyebabake prilaku kasebut.

Iki uga kudu mbantu sampeyan empati banget karo kahanan utawa stres.

Penting kanggo njaga ketenangan lan tetep mbukak pikiran nalika takon babagan pitakon kaya ngono.

Bocah sing wis diwasa bisa uga duwe kritik keras babagan sampeyan utawa bisa uga tumindak minangka bagean saka kepinginan kanggo ndhelikake swiwine dhewe lan nindakake urip.

Sampeyan bisa dadi angel, utamane yen sampeyan ngerti yen nindakake kabeh sing bisa ditindakake supaya bocah duwe urip sing apik lan nyenengake.

Saliyane, dheweke bisa uga ora nanggapi priksaan kaya ngono, mula sampeyan kudu nemtokake lan ngetrapake sawetara watesan, padha karo wong liya sing ora sopan.

Kanggo gampang navigasi proses iki, kita bakal nyebut langkah iki 3A lan 3B.

Sampeyan uga seneng (artikel terus ing ngisor iki):

3A. Bocah sing wis diwasa gelem ngomong babagan apa sing kedadeyan lan pengin golek kompromi.

Skenario kasus paling apik, garis komunikasi bakal dibukak lan sampeyan bisa ngatasi masalah kasebut karo bocah.

Dheweke bisa uga ora sadhar yen tumindak negatif banget utawa ora sadhar yen prilaku kasebut nyebabake sampeyan.

Mengkono. Ora ana sing sampurna.

Dheweke bisa uga mutusake ngowahi polah kabeh utawa sampeyan bisa uga kudu golek kompromi sing ngurmati sampeyan sakloron.

Luangake wektu kanggo tliti kanthi tliti babagan kompromi sing bakal ditindakake kanggo mesthekake yen dheweke isih ngormati watesan lan perasaan pribadi sampeyan.

Ora apa-apa kanggo menehi sethithik, cukup priksa manawa sampeyan ora mung siji sing menehi.

Sampeyan cukup yen ngarepake tumindak sing luwih apik lan nuruti paugeran ing omah.

3B. Bocah sing wis diwasa ora gelem ngomong apa sing kedadeyan lan ora gelem kompromi.

Yen bocah diwasa ora gelem ngomong lan golek kompromi, sampeyan kudu nemtokake sawetara aturan lan ngetrapake wates kanggo nglindhungi awak dhewe.

Dheweke bisa uga ora mikir apa sing ditindakake iku ala, bisa uga pengin golek cara dhewe nalika wis diwasa, utawa bisa uga duwe masalah liyane sing ora dingerteni utawa ora gelem dibahas.

Ana alesan apa wae, sampeyan diidini nggawe aturan lan duwe watesan kanggo awakmu, sanajan tegese bocah sing wis diwasa milih ora manggon ing sangisore atap, aturan, lan watesan.

'Nanging aku ora bisa nindakake iku marang anakku!'

Sawetara wong tuwa pengin dianggep ala utawa ora sopan karo anake dhewe. Kasunyatane yaiku wates-wates iku penting lan perlu kanggo tuwuh masarakat.

Nyetel lan ngetrapake watesan minangka katalis kuat kanggo tuwuh sehat. Iki mulang marang bocah sing wis diwasa manawa ora bisa nindakake apa sing dikarepake, entuk apa sing dikarepake, kapan wae sing dikarepake.

Kind ora kudu tegese becik. Kabecikan ora mesthi teka kanthi mesem.

Kadhangkala pancen ora gelem nolak prekara sing sampeyan rumangsa salah, mula wong liya bisa ndeleng manawa ana cara sing luwih apik kanggo nindakake prekara, nggampangake tuwuh dhewe.

4. Tindakake aturan, watesan, lan kompromi apa wae sing sampeyan lakoni.

Sisih paling angel ing proses yaiku tindakake jangka panjang.

Aturan kasebut bakal rusak, watesan bakal dites, lan kompromi bisa uga dilanggar.

Yen kedadeyan kasebut, sampeyan kudu gelem lan bisa ngetrapake akibat saka pilihan bocah diwasa sampeyan.

Pungkasane, cara milih tumindak lan nanggapi minangka pilihan.

Cekake jelas karo anak sampeyan babagan akibat saka tumindak sing ora sopan kasebut lan tindakake.

Umume wong bakal nganggep sampeyan kepiye sampeyan ngidini ngrawat sampeyan. Yen dheweke ngerti yen bisa mlaku ing saindenging sampeyan, dheweke bakal. Yen dheweke ngerti yen ora bisa uwal saka tumindak kasebut, umume bakal luwih hormat.

Sampeyan ateges ndhikte apa sing sampeyan gelem ora menehi utawa ngetrapake akibat. Sampeyan kudu dadi bagean saka playbook sampeyan.

5. Sampeyan lan anak diwasa ora duwe kepribadian utawa gaya urip sing kompatibel.

Sawetara wong ora bisa nyampur kanthi apik, lan kadang wong kasebut bisa uga ana gandhengane.

Sampeyan bisa tresna karo wong nanging ora mesthi seneng karo awake dhewe.

Utawa sampeyan bisa uga seneng karo wong kasebut, nanging kepribadian lan cara nindakake urip dheweke luwih akeh.

Sampeyan lan anak sing wis gedhe bisa uga ora kompatibel kanggo tetep ing ruang pribadi saben wong kanggo wektu sing suwe.

Kalorone bisa uga butuh wektu istirahat kanggo mbantu ngresiki hawa, nggawe ruangan, lan menehi kesempatan saben wong kanggo ambegan.

Ora ana sing salah yen istirahat siji liyane. Hubungan bisa nambah kanthi dramatis karo sawetara wektu lan ruang ing antarane wong-wong sing konflik.

6. Penasihat kulawarga bisa dadi pilihan sing paling apik.

Proses sing dibahas ing artikel iki bisa digunakake kanggo wong sing ngalami masalah umum karo bocah sing wis diwasa.

Kadhangkala, masalah kasebut luwih jero tinimbang sing ora kita sadhar.

Bocah sing wis diwasa bisa uga duwe kedadeyan sing durung mesthi dikandhani karo wong tuwane.

Nesu utawa ora hormat bisa uga nyebabake masalah sing sampeyan ora bisa ngatasi kanthi teges, kayata penyakit jiwa utawa trauma.

Aja ragu-ragu takon karo profesional kesehatan mental sing disertifikasi babagan masalah kasebut.

Dheweke uga bisa dadi dhukungan emosional integral nalika sampeyan ngatasi kesulitan sing diadhepi karo bocah.

Cara sing angel kanggo nyoba navigasi dhewe. Bantuan profesional bisa nggawe proses kasebut dadi luwih jelas, yen ora luwih gampang.