Kepiye Nggawe Awak dhewe Kanggo Nggawe Apa-Apa sing Sampeyan Ora Seneng Gawe

Urip kapenuhan akeh prekara sing ora bisa ditindakake.

carane miwiti lan njaga pacelathon

Mungkin amarga ora nyenengake, sampeyan bisa uga mung lemes mental lan stres, utawa bisa uga amben sampeyan rasane nyaman saiki!



Sayange, kanggo ngrampungake apa wae ing urip, kita kudu olahraga gaweyan disiplin kanggo nggayuh lan ngremuk target kita .



Lan tegese nyeret awake dhewe supaya bisa nindakake samubarang sing pancen ora dikarepake nalika ora nate nindakake.

Dadi, kepiye sampeyan bisa nindakake perkara sing ora dikarepake?



Ayo diwiwiti kanthi cetha sadurunge kita nuli mangsuli jawaban sing luwih strategis.

Ngatasi masalah.

Solusi sing paling jelas lan langsung yaiku nindakake lan ngrampungake. Pancen ora perlu rumit maneh saka iku.

Kabeh wong kudu nindakake perkara sing pancen ora dikarepake. Kaping pirang-pirang kali kita ora pengin nindakake perkara kasebut, nanging kita tetep ora nindakake perkara kasebut, amarga kita ora duwe pilihan.



Saliyane, bisa uga kita duwe pilihan. Mungkin ana prekara sing ora pengin kita lakoni, sing ora prelu ditindakake, supaya bisa nundha nindakake utawa nglewati.

Nanging, yen pengin nggawe jangka panjang, kita mung kudu nindakake apa sing kudu ditindakake, apa kita seneng utawa ora.

Kita bisa ngupayakake ngilangi wektu tundha kanthi milih ndeleng kabeh perkara sing kudu ditindakake prelu lan ngatasi nalika teka.

Gawe jadwal lan setya njaga.

Iku luwih gampang kanggo nggayuh target lan ngupayakake wektu sing kurang nalika nggawe jadwal.

Sampeyan ora perlu gawe jadwal saben menit saben dina, sanajan sawetara wong duwe fungsi sing apik karo struktur kasebut.

Jadwal umum ing wektu sing rada konsisten bisa ngenalake struktur, ningkatake kreativitas nalika pikiran sampeyan urip, lan nuntun sampeyan menyang arah umum sing arep dituju.

Apa bagean saka urip sampeyan sing lagi nandhang sangsara sing mbutuhake prelu nindakake apa wae sing kudu ditindakake? Iku papan sing apik kanggo miwiti.

Mungkin sinau sawetara jam sadurunge turu, olahraga nganti blok setengah jam esuk, utawa ngrancang wektu persiyapan kanggo masak panganan sing luwih sehat ing akhir minggu.

Jadwal menehi prédhiksi sing bisa sampeyan gunakake lan ngubengi target.

Nggarap tugas kasebut sajrone 5 menit.

Proyek gedhe bisa rumangsa akeh banget . Dheweke bisa nguwatirake banget supaya dheweke bisa medeni, mula kita nundha lan nundha proyek kasebut, pengin uga ora.

Sampeyan bisa ngatasi perasaan kasebut kanthi nggawe kesepakatan karo sampeyan kanggo ngrampungake mung limang menit lan ndeleng apa sing sampeyan rasakake.

Umume, sampeyan bakal ngerti yen rasa giris lan rasa wedi dhisike nyawiji nalika miwiti nggayuh proyek.

Keraguan, wedi, lan frustasi ing pikirane dhewe biasane dadi alangan paling angel nalika ngadhepi tugas sing ora nyenengake utawa angel.

Setuju nggarap tugas kasebut mung limang menit lan deleng yen sampeyan ora apa-apa yen nerusake proses kasebut.

Yen sampeyan isih durung ngrasakake, coba disisihake sedhela banjur bali maneh mengko.

Kadhangkala, pikiran ora kepengin mlebu kaya sing dikarepake. Sing penting aja nganti nyingkirake dadi pakulinan rutin.

Pecah tugas sing ora nyenengake dadi potongan ukurane.

Tip iki bisa digunakake yen sampeyan nemoni tugas sing luwih gedhe. Sampeyan bisa luwih gampang ngrampungake tugas sing gedhe lan ora nyenengake yen kita ngrampungake dadi bagean sing bisa ditindakake sajrone sedina.

Tujuan udakara udakara setengah jam sing bisa ditindakake ing antarane kegiyatan utawa gaweyan liyane.

Contone, siswa sing nyoba ngilangi sawetara studi sing angel bisa uga mung mbagi tugas ing antarane wektu sing beda.

Mupangate yaiku pendekatan iki bakal nyuda lemes mental lan ngidini siswa bisa luwih fokus ing tugas ing wektu sing diblokir.

Prinsip sing padha bisa ditrapake kanggo mbukak tugas, nindakake tugas omah, utawa apa wae.

Sampeyan uga seneng (artikel terus ing ngisor iki):

Fokus karo mupangat sing sejatine ngrampungake tugas.

Salah sawijining cara supaya sampeyan ora bisa ngrasakake rasa ora gelem nindakake perkara yaiku fokus karo mupangat sing bakal dipikolehi nalika ngrampungake tugas kasebut.

Ora ana wong sing seneng gawe gaweyan omah, nanging omah sing resik mbantu nyuda kuatir umum , kepenak dideleng lan dipanggoni, lan mandhegake umume rereget lan bledug.

Apa sampeyan pengin sinau? Bisa uga ora. Nanging, sampeyan bisa uga pengin njaga nilai sing apik lan entuk mupangate pendhidhikan sing berkualitas.

Moro kerjaan? Ora nyenengake, nanging mesthine kudu njaga standar urip utawa kemajuan urip.

Malah gaweyan sing umume ditemokake nyenengake utawa santai bisa uga ora katon apik kaya biasane.

Sampeyan isih kudu ngetutake kegiyatan kasebut yen pengin terus nambah semangat apa sing wis sampeyan lakoni. Conto sing apik banget yaiku seni.

Sawetara seniman ora ngerti ide kanggo nggawe jadwal lan ngasilake kanthi rutin. Akeh sing pengin ngenteni inspirasi kanggo mogok, nanging yen artis nindakake, mula ora bakal rampung. Dandan kabeh ditindakake lan ditindakake kanthi konsistensi.

Ngerti manawa sampeyan ora prelu ngrungokake pikirane.

Keraguan diri bisa nyebabake impen lan momentum. Negatif narasi internal bisa ngganggu rencana sing apik lan ngenalake keraguan manawa ora ana sebab.

Utawa bisa uga ana alesan kanggo duwe. Mungkin tugas sing ora nyenengake yaiku sing bakal nggawe sampeyan ora nyaman.

Akeh wong nggunakake perasaan minangka panentu utama apa sing ditindakake lan ora ditindakake. Sayange, perasaan asring asring salah, salah informasi, utawa ora ana gandhengane karo kahanan saiki.

Akeh banget wong sing nampa pangrasane minangka kasunyatan, sanajan dheweke durung ngerti. Dheweke mung minangka pemahaman apa wae sing dialami.

Masalahe yaiku perkara-perkara sing paling penting sing kudu dikatutake yaiku durung dingerteni nalika semana.

Yen sampeyan rumangsa kudu ngetrapake tumindak, coba tindakake nalika ora emosional babagan kahanan kasebut. Apa wae emosi bakal nggawe panemu salah siji.

Tujuane ora kanggo nyingkiri emosi, nanging supaya emosi ora ngrusak proses nggawe keputusan babagan target lan kepinginan ing urip.

Umume perkara ora mbutuhake keputusan langsung, utamane yen sampeyan nggoleki tugas sing dawa utawa dawa.

Luangake wektu nalika sampeyan mikir bakal ganti kursus. Nganti wektu kasebut, tetep nuruti rencana lan tetep eksekusi.

Ora apa-apa kanggo ngaso.

Urip yaiku babagan keseimbangan. Grinding saben dinane bisa nggawe wong ora kuwat. Yen sampeyan wis suwe nggayuh target kanthi angel, kadang sampeyan mung kudu alon-alon lan ngaso.

Ora ana sing bisa ngetrapake 100%, kabeh dina, saben dina, kabeh wektu. Iki minangka standar mokal sing ora bisa sampeyan lakoni lan bakal njamin yen sampeyan ora bisa ngobong.

Yen sampeyan wis suwe nggiling, ora luwih becik ngaso! Sampeyan bakal nyegah sampeyan murub lan ngganggu kemajuan sampeyan. Kudu apikan dhewe . Sampeyan ora mesin, lan ora apa-apa uga.