Kuatir Keputusan: 8 Ora Ana Tips * Kanggo Ngatasi!

Urip kebak keputusan penting sing bisa medeni.

Lan umume wong ngrasakake kuatir nalika ndeleng akeh pilihan urip.



Nanging, kuatir kasebut bisa nambah beban sing gumantung saka gedhene keputusan lan apa wae sing ana ing pikirane.



Lan cara kerjane kanggo wong tanpa kelainan kuatir.

Kelainan kuatir bisa njupuk kuatir sing diarep-arep lan mbuwang ora proporsional amarga kelainan sing saya gedhe.



Warta sing apik yaiku ana sawetara strategi sing bisa mbantu nyuda emosi ekstrem, ngilangi 'kelumpuhan analisis,' lan nuwuhake rasa kuwatir.

Yen sampeyan kadang ngerti yen sampeyan ora bisa njupuk keputusan, coba coba rampungake.

1. Temokake Cara Ngatasi Emosi Gegandhengan Ora Ganggu

Kuatir minangka bagean penting kanggo kaslametan lan evolusi manungsa.



apa wong lanang wedi karo perasaan

Minangka bagean saka pikiran sing nerangake manawa ana ancaman utawa bebaya sing ora dingerteni sing bisa nyebabake kita.

Apa sing mbantu nuntun nalika milih utawa njupuk tindakan sing bisa nyebabake pengaruh sing negatif.

Kanggo wong sing kelainan kuatir, bagean otak kasebut kerja ing lembur, sing bakal ngilangi proses lan perasaan sing alami.

Keputusan penting paling apik digawe saka perspektif sing adhem lan netral.

Sampeyan ora pengin njupuk keputusan penting nalika ngrasakake emosi sing ora ana kuatir sing kuwat babagan prekara kasebut, kayata nesu, semangat, utawa sedhih.

Kelangan emosi sing gegandhengan karo kuatir bisa mbantu nyuda rasa kuwatir babagan keputusan kanggo sapa wae.

Meditasi rutin minangka cara sing apik kanggo mbantu tenang emosi. Meditasi nyedhiyakake sawetara mupangat fisik, mental, lan emosional kalebu nyuda kuatir.

Mbusak awake dhewe saka emosi minangka cara liya sing bisa nentremake ati.

Apa keputusan kudu digawe langsung? Umume keputusan ora kudu digawe saiki.

Turu ing keputusan utama lan mikir ing wayah esuk kanthi endhas sing luwih jelas lan emosi sing luwih tenang bisa mbantu sampeyan ngevaluasi pilihan sampeyan kanthi luwih wajar.

Aja njupuk keputusan gedhe nalika sampeyan rentan emosional utawa ora stabil, sampeyan bisa ngindhari, sanajan kadang sampeyan ora bakal duwe pilihan.

2. Nyingkiri Analisis Kelumpuhan Kanthi Tenggat Tenggat

'Analisis Kelumpuhan' minangka ukara sing nggambarake cara masarakat kepincut kanggo nimbang kabeh sudut, kabeh asil, lan paneliten tanpa mandheg supaya ora nggawe keputusan.

Sampeyan ora bakal bingung nggawe usaha sing cukup kanggo ngerti masalah, pilihan, lan entuk luwih akeh ilmu kanggo ngatasi masalah kasebut.

Nalika ana wong nggunakake riset minangka metode uwal supaya ora ngadhepi masalah kasebut lan njupuk keputusan kanthi cara sing tepat wektu.

Nyingkiri iki penting.

Wong sing ngalami kuatir, ora teratur utawa khas, asring nyoba ngetrapake kahanan sing bisa uga ora bisa dikendhaleni amarga bisa ngatasi kahanan sing durung mesthi sing ana gandhengane.

Dheweke bisa mikir, 'Yen aku duwe informasi luwih lengkap, aku bisa milih sing luwih apik.'

Ora mesthi bener. Ana macem-macem informasi kayata kakehan informasi.

Salajengipun, kita uga ora ngerti apa sing ora ngerti. Kadhangkala ana kesenjangan ing ilmu lan pengalaman sing ora bisa dingerteni jebule sadurunge kita.

Sampeyan mung bisa mutusake kanggo maju lan duwe kapercayan manawa sampeyan bisa uga duwe poros utawa nemokake cara kanggo ngatasi.

Yen sampeyan nemoni masalah nggawe keputusan, wenehi wektu kanggo paneliti opsi kasebut, nanging atur tenggat wektu nalika sampeyan kudu ngrampungake lan miwiti tumindak supaya kuatir ora nahan kemajuan lan gaweyan sampeyan.

3. Ngramut Perspektif Wajar

Sampeyan ora kudu akeh keputusan ing urip sing sejatine urip lan mati.

Kasunyatane yaiku ana sawetara keputusan sing apik utawa sing ala. Umume keputusan sing kita lakoni bakal duwe unsur sing apik lan unsur sing ora apik.

Dheweke bisa uga duwe akibat negatif utawa asil positif. Kadhangkala, asile ana ing tengah, durung mesthi negatif, nanging uga ora positif.

Asring, perkara paling ala sing sampeyan bisa tindakake yaiku ora njupuk keputusan babar pisan, amarga kekuwatan eksternal saka urip lan tumindak wong liya bakal nemtokake dalan sampeyan menyang sampeyan.

Iki dudu perkara sing apik amarga ora ana wong sing bakal duwe kepentingan paling apik kaya sing sampeyan miliki.

Mbok sampeyan ora pengin nindakake perkara kasebut , nanging pungkasane saya disurung amarga sampeyan ora njupuk tindakan sing dibutuhake supaya ora bisa ngasilake.

Nulungi ora mikir keputusan kanthi cara sing positif utawa negatif, kanthi asumsi sampeyan bisa ngindhari label keputusan sing positif utawa negatif.

Kadhangkala kita ora bisa. Kadhangkala kita bisa uga duwe keputusan sing positif utawa negatif, kabeh pilihan bisa uga positif, kabeh pilihan bisa uga negatif, utawa bisa uga ora apik.

Kuatir bisa nyoba meksa sifat positif lan negatif kasebut kanggo njupuk keputusan.

Akeh keputusan ing urip mung njupuk langkah dawa. Sampeyan njupuk keputusan, entuk asil saka keputusan kasebut, banjur pilih kanggo nerusake utawa poros saka pilihan kasebut.

Sampeyan bakal mbantu proses nggawe keputusan yen sampeyan bisa njaga pikiran supaya ora menehi kualitas positif utawa negatif kanggo saben keputusan sing dijupuk.

Sampeyan uga seneng (artikel terus ing ngisor iki):

4. Fokus ing Misi utawa Tujuan sing luwih gedhe

Apa sampeyan duwe tujuan sing luwih gedhe?

Apa keputusan iki katon ing perjalanan sampeyan kanggo nggayuh tujuan sing luwih gedhe?

Sampeyan bisa nyuda kuatir nggawe keputusan kanthi milih manawa ana pilihan sing bakal nyedhaki target sing luwih gedhe.

Yen pancen bener, iku pilihan sing gampang lan sampeyan bisa miwiti nglakokake. Yen ora, sampeyan bakal ngerti yen kudu luwih cepet golek pilihan sing luwih apik supaya bisa nyedhaki papan sing dikarepake.

Kanggo dipikirake, kepiye yen ora ana sing bener?

Kadhangkala sampeyan bakal diwenehi keputusan tambahan sing ora maju nanging ora kudu mundur.

Kadhangkala pilihan lateral bisa dadi cara sing apik kanggo nggegirisi sawetara perkara ing jagad sampeyan, ndeleng sawetara perspektif anyar saka sumber liyane, lan menehi luwih akeh kawicaksanan lan pengalaman supaya bisa nemokake langkah sabanjure.

Aja ngilangi pilihan yen cocog ing gambaran gedhe, nanging mesthine ora bakal bisa maju. Pengalaman lan jejaring tambahan bisa dadi papan pambuka kanggo samubarang sing luwih gedhe.

Lan yen sampeyan ora duwe tujuan sing luwih gedhe , bisa uga dipikirake manawa sampeyan kepengin ngupayakake sing luwih gedhe.

Urip minangka lelungan sing cukup dawa lan dawa, saengga bisa mbantu jangka jangka pendek, medium, lan jangka panjang jinis gol kanggo menehi sawetara arah tinimbang mung ngambang tanpa tujuan.

5. Nggawe Keputusane Adhedhasar Nilai Sampeyan

Sawijining wong bisa nemokake kejelasan yen ngerti babagan moral lan nilai dhewe.

Akeh keputusan sing dadi masalah sing tetep cocog karo cara sampeyan navigasi ing jagad iki lan cara sampeyan ngrampungake wong liya.

Keputusan rumit dadi kurang rumit nalika sampeyan ngupayakake supaya tetep selaras karo nilai-nilai sampeyan amarga ngilangi kebutuhan sing kudu dipikirake, sing nyebabake kelumpuhan analisis, sing nyebabake kuatir lan keputusan sing bisa uga ala.

Apa keputusan sing sampeyan kudu njupuk cocog karo framework nilai sampeyan dhewe?

Apa sampeyan nindakake sing ngerti lan rumangsa bener?

Tumindak sing cocog karo moral sampeyan uga ngalangi masalah sing bakal kelakon ing mbesuk, amarga sampeyan njupuk keputusan paling apik babagan informasi sing sampeyan tampa.

Keputusan kasebut bisa uga ora bener, lan sawetara wong bakal ora setuju karo sampeyan amarga duwe macem-macem moral lan nilai sing beda.

Keyakinan yen ngetutake nilai-nilai sampeyan bisa ngatasi rasa kuwatir proses njupuk keputusan.

6. Gunakake Dhaptar Pros lan Kontra Kanggo Klarifikasi

Cara sing apik kanggo ndeleng rasa kuwatir nalika sampeyan nemoni kasusahan yaiku nggawe dhaptar pro lan kontra kanggo saben pilihan.

Nyekel kertas.

Ing sisih ndhuwur, tulis target sing pengin sampeyan capai utawa keputusan sing kudu sampeyan lakoni.

Sampeyan pengin ngelingi iki nalika mikir babagan pilihan sampeyan supaya bisa ngerti pilihan sing bener sing ora cocog karo target sampeyan.

Ing ngisor iki, dhaptarake pilihan sampeyan.

Kanggo saben pilihan sampeyan, dhaptar pro lan kontra pilihan kasebut nganti sampeyan ora bisa mikir apa-apa liyane.

carane pria lan wanita komunikasi kanthi beda

Kemungkinan apik banget sampeyan bakal bisa ndeleng pilihan sampeyan kanthi gamblang.

Sawetara bakal luwih pas tinimbang liyane. Sing ora cocog kanthi pas, duwe kontra sing parah, utawa ora duwe cukup pro sing bisa didhaptar bisa diilangi.

Iki bakal nggawe sampeyan pilihan sing luwih sithik sing bisa dipilih.

7. Rungokake Gut Sampeyan

Saran sing paling umum babagan nggawe keputusan yaiku 'ngrungokake usus sampeyan.'

Ing tembung liyane, tindakake intuisi sampeyan .

Dadi, sampeyan angel ngrungokake intuisi nalika pikiran sampeyan balap lan kewalahan karo perasaan lan perspektif negatif sing bisa nyebabake rasa kuwatir.

Lan malah luwih banter yen sampeyan kelainan kuatir luwih angel nyusahake.

Pancen naluri usus sampeyan bisa dadi pandhuan sing apik ing sawetara kahanan, luwih-luwih yen sampeyan wis ngerti kahanan sing sampeyan alami.

Naluri usus kasebut nuduhake perasaan lan kenangan bab sing wis sampeyan tingali sukses lan gagal sadurunge.

Nanging, ora becik yen ngetutake usus, luwih-luwih yen rame banget.

Yen sampeyan bakal ngetutake naluri usus kanggo njupuk keputusan, coba tindakake nalika emosi paling sepi.

Iki tegese ngenteni sawetara dina utawa ngetokake energi cemas kasebut liwat olahraga.

Yen nglakoni, sampeyan bakal duwe kesempatan sing luwih apik kanggo ngrungokake arah intuisi sing tenang lan ora rame kuatir.

8. Pilih Sing Nggampangake Wutah

Kabeh perkara liyane sing dianggep, yen sampeyan angel nggawe keputusan, pilih opsi sing bakal mbantu sampeyan tuwuh.

Ora ateges bakal positif. Wutah paling asring teka saka ngadhepi aspek negatif saka awake dhewe lan milih mlaku-mlaku.

Rasa kuatir marang keputusan utama sing ngowahi urip iku perkara normal. Pilihan sing bakal nggawa sampeyan liwat kahanan sing paling endhek lan nguatake sampeyan tuwuh lan makmur minangka wong asring angel utawa rumangsa mbatesi.

Ngeloni rasa ora nyaman sacara kasebut lan maju, liwat iku. Pangowahan positif lan tuwuh ana ing sisih liyane.