9 Cara Wong Dadi Korban (+ Cara Ngatasi Iki)

Yen sampeyan wis mlebu ing kaca iki, mesthine sampeyan bakal bosen. Ana wong ing urip sampeyan sing terus-terusan dadi korban, lan kesabaran sampeyan wiwit entek.

Muter korban minangka taktik sing digunakake akeh wong, kanthi sadar utawa ora sadhar. Asring, dheweke nindakake amarga dheweke percaya yen nggambar dhewe minangka partai sing cilaka mupangate ing kahanan tartamtu, utawa ing urip umume.



Sejatine ora nate tanggung jawab marang tumindak kasebut, nyalahke wong liya babagan kesalahan sing salah, lan sambat manawa dheweke pancen wong sing nandhang sangsara, sanajan ora bisa adoh saka kasunyatan.



Kita kabeh asring dadi korban, kalebu bagean sing asipat manungsa. Sithik banget kita sing duwe kekuwatan mental kanggo nampa tanggung jawab kanggo kesalahan nalika digawe, lan ora apa-apa angger ora dadi pola.

Nanging yen sampeyan maca iki, sampeyan bisa uga wis bola-bali nampa tumindak kasebut.



Sampeyan bisa nggawe frustasi lan uga rada bingung kanggo menehi hasil karo wong sing mode default dadi korban.

Kepiye sampeyan ngerti manawa ana sing main kertu korban kanthi sengaja, lan kepiye cara sampeyan menehi hasil, apa disengaja utawa ora sadar?

kepiye aku ngerti yen kanca kerja seneng karo aku

Wong bisa dadi korban kanthi macem-macem cara. Maca terus kanggo ngerteni apa sejatine lan ndeleng manawa ana sing kenal.



Banjur, kita bakal mriksa carane bisa ngatasi prilaku kasebut yen lan nalika sampeyan nentang.

9 Cara Wong Dolanan Korbane

Kaping pisanan, ayo goleki sawetara pratandha sing paling jelas yen ana sing seneng nglukis awake dhewe dadi korban.

1. Ora nampa tanggung jawab.

Iki minangka salah sawijining cara utama sing kudu ditindakake manungsa minangka korban kahanan, dudu pihak sing tanggung jawab.

Tinimbang ngakoni bagean sing dimainake kanggo nyebabake masalah, dheweke terus ngarahake wong liya utawa menehi kahanan, lan ora nggatekake keterlibatane dhewe.

2. Ora tumindak.

Yen ana kesalahan, mode sing standar kanggo mentalitas korban ora bakal nindakake apa-apa kanggo mbenerake. Dheweke sambat amarga kasunyatane wis rusak, nanging dheweke ora gelem mikir kanthi konstruktif babagan carane bisa ngrampungake.

Dheweke ngacungake tangan lan sambat lan bakal njaluk alesan supaya ora nyoba maneh kajaba 100% yakin bakal sukses.

3. Ora percaya marang awake dhewe.

Yen ana wong sing cenderung dadi korban, mula dheweke bakal ora percaya dhiri.

Dheweke ora bakal duwe kapercayan dhiri kanggo ngetutake ide utawa kekarepane lan bakal mesthi golek cara supaya ora bisa metu saka njaba.

Dheweke mesthi bisa nyetop utawa golek dalan metu, lan urip kanthi mantep ing zona nyaman, mung bisa mlaku bebarengan. Dheweke mesthi golek alesan kanggo mbenerake kenapa ora ana gunane kanggo ngrampungake perkara sing dikarepake.

Dheweke banjur nglampahi akeh wektu sambat babagan ora ana sing owah lan ora bisa ngetrapake apa-apa.

Yen ana kedadeyan sing mbenerake negativitase, dheweke terus digunakake lan digunakake kanggo menehi kritik ing njero.

4. Ora njupuk keputusan dhewe.

Cara klasik kanggo muter korban yaiku ngontrol uripe kanthi kuwat ing tangan wong liya.

Dheweke ngidini dheweke dipandu dening wong liya amarga, kanthi cara kasebut, dheweke kudu disalahake yen ora sukses.

Kudu pandhuan lan kepinginan kanggo nyerah marang putusan wong liya bisa nyebabake dheweke tuwuh hubungan sing ora sehat lan dadi pasif , ora tau nyebut kekarepan utawa kabutuhane.

5. Ora ngrawat awake dhewe kanthi becik.

Narasi sing dipikirake wong kaya iki yaiku dheweke ora cukup, ora cukup kemampuan, ora cukup atraktif ...

Lan, kanthi cara sing salah, dheweke bisa uga nyoba mbuktekake karo awake dhewe.

Dheweke bisa uga seneng tumindak sing ngrusak awake dhewe , kanthi kabiasaan sing mbebayani kesehatan utawa hubungan sing ngrusak, kanggo nyoba kanggo nuduhake marang dunya manawa rasa pait kasebut bisa dibenerake.

6. Ora ngapura lan lali.

Wong sing nganggep awake dhewe dadi korban bakal kesusu ngapura wong sing dianggep salah.

Iku amarga kesalahan kasebut - nyata utawa dirasakake - minangka cara sing bener kanggo mbenerake kenapa dheweke ora bisa nggawe pangowahan utawa polah tingkah laku.

Dheweke seneng duwe salib yen dheweke bisa nuduhake wong nalika pola pikir utawa pendekatane urip ditakoni.

Yen ana sing salah, sanajan ora penting apa wae sing ditindakake, dheweke bakal cepet nyingkirake, ora ana kaloro kesempatan.

7. Ora ngerti milih perang.

Wong-wong sing ngalami pola pikir iki tetep defensif, mula bisa uga padha nesu karo prekara sing cilik kaya prekara sing serius.

jinis katresnan platonic antarane kanca

Dheweke mesthi ngrasakake yen lagi diserang, mula tandha-tandha permusuhan pisanan wis siyap dilawan, lan asring minggat.

8. Ora ngakoni kabeh sing diduweni.

Wong kaya iki wuta kanggo kabeh positip ing urip.

Dheweke fokus banget karo apa sing ilang, mula dheweke ora bisa ngurmati apa sing diduweni lan ora bisa ndeleng lapisan perak.

9. Ora weruh kabecikan ing wong liya.

Kaya ora bisa ndeleng kabecikan ing awake dhewe lan ing urip, dheweke uga asring golek kesalahan karo wong liya.

Dheweke bakal menehi kritik marang wong liya amarga ana kegagalan cilik kanggo nyoba nggawe awake dhewe luwih apik utawa luwih apik yen dibandhingake.

Kepiye Cara Ngatasi Wong sing Tansah Muter Kertu Korban

Ana sing akrab iki? Yen ana wong sing nggawe korban dadi tingkat sing luwih dhuwur, iki sawetara taktik kanggo ngatasi masalah kasebut.

1. Rungokake kanthi sopan, nanging aja kesusu.

Nalika dheweke wiwit sambat babagan iki, sing, utawa liyane, sampeyan ora kudu ora sopan utawa ngilangi, nanging sampeyan ora kudu ngidini dheweke narik sampeyan.

Aja emosi babagan iki utawa aja melu-melu. Aja nyoba menehi solusine utawa nulungi dheweke ngatasi kahanan apa wae, amarga ora bakal ngidini sampeyan nindakake apa-apa.

Rungokake suwene wektu sing cukup, nanging aja nganti telingane dirungokake sedina muput, sanajan ora kepenak njaluk alesan kanggo ngilangi sampeyan saka perusahaane.

Kandhani manawa sampeyan nuwun sewu krungu kahanane, nanging sampeyan bakal bisa ngrampungake, utawa, yen sampeyan ora bisa uwal kanthi fisik, ganti topik kasebut.

Sampeyan pancen wis nguntungake wong-wong mau, amarga mbahas masalahe kanthi jelas, ora bakal bisa diatasi.

2. Aja nelpon langsung.

Sampeyan bisa uga wis nglumpukake saka sawetara perkara ing ndhuwur sing wong kaya iki ora nindakake adu utawa kritik kanthi apik, mula kanthi langsung ngandhani yen kudu mandheg muter korban, ora bakal nggawa sampeyan menyang endi wae.

Dheweke bisa uga ora nggatekake sampeyan, nanging pancen kudu ngarahake mikir babagan solusi kanggo masalah kanggo awake dhewe.

Menehi solusi dhewe bisa uga bakal ditolak, nanging yen sampeyan menehi saran dheweke mikir babagan solusi, sampeyan bisa uga bisa ngilangi siklus pikirane sing jahat.

3. Prioritasake kesejahteraan mental sampeyan dhewe.

Terus-terusan dadi wong liya kaya iki pancen angel banget. Ngurangi lan bisa miwiti ngatasi kesehatan mental sampeyan.

Cepet utawa mengko, sampeyan kudu ngaso. Yen iki wong sing sampeyan lakoni, sampeyan bisa uga ngomong karo manajer sampeyan lan ndeleng manawa ana cara supaya bisa dirombak.

Yen hubungan pribadi, sampeyan bisa uga kudu mbatesi wektu sing sampeyan lakoni, utawa malah menehi ngerti manawa sampeyan kudu ngaso.

Nyadari yen tumindake sing ngrusak hubungan sampeyan bisa uga cukup kanggo ngilangi dheweke saka pola pikir.

4. Nyuwun pamit.

Yen ngaso saka wong iki ora cukup kanggo nggawe dheweke sadar yen kudu ngowahi, mula bisa uga sampeyan bakal mungkasi hubungan sampeyan.

Nanging, mesthine dheweke ora mung sambat karo sampeyan babagan wong liya. Dheweke uga bakal nyalahake sampeyan amarga ana prekara, tegese sampeyan pungkasane ngenteni kabeh wektu kanggo njaluk ngapura lan rumangsa luput, ora preduli sapa sing salah.

Yen sampeyan bakal ngerti yen hubungan kasebut mung ngrusak lan mula ora bakal owah, sampeyan kudu luwih dhisik lan ngeculake, ora kepiye angel banget.

Sampeyan uga seneng: