9 Perasaan sing Ngremehake Para Narsis Kanggo Korbane

Hubungan karo narkis rumit, aneh, lan beracun.

Iki amarga ora ana ikatan 'biasa', nanging sing adhedhasar trauma (asale, ing pirang-pirang kasus, kalebu pengalaman traumatis karo bocah utawa loro wong tuwa lan / utawa pengasuh) sing angel dingerteni lan bisa mari.



Yaiku, korban kanthi ora sengaja milih pasangan sing dadi proyeksi ibu / bapakne. Dheweke golek katresnan tanpa syarat sing ora diwenehake nalika bocah.



Nanging, karo narsis, jelas katresnan iki ora bakal ditawakake.

apa aku bakal kuwat banget

Kosok baline, korban bakal ngalami bola-bali nyiksa / nyiksa sing ditindakake nalika bocah.



Crita bakal bola-bali, sesambetan sawise sesambetan, nganti korban diwiwiti ing lelungan kuwarasan lan marasake awakmu .

Narcissists nyoba supaya para korban ngrasakake cara tartamtu supaya dheweke tetep terisolasi lan ora bisa dipertahankan.

Narcissist bakal nyebabake perasaan iki ing korban, nggawe ing pikirane korban.



Sadurunge bisa mari, korban kudu ngerti yen perasaan kasebut dudu dhewe. Dheweke kudu ndeleng dheweke - rantai ing tungkak lan bar ing jendhela pikiran sing ana ing pakunjaran sing rumit.

Sawetara perasaan sing kuat kalebu:

Isin

Secara internal, para narsis rumangsa isin banget. Miturut gambar kaunggulan lan keagungan ana 'awake miskin' sing nangis.

Dheweke nyipta rasa isin lan ora nyukupi marang wong liya kanggo ngrampungake.

Khusus, siji wong dipilih kanggo makili malu kasebut. Biasane wong sing cedhak karo narcissist lan posisi katergantungan lengkap, apa sejatine kaya putra utawa putri, utawa mung dianggep korban, kaya mitra, karyawan, utawa kanca .

Dheweke bakal ngetrapake rasa isin iki kanthi pratelan sing ngandhakake yen target ora cukup, salah, lan ora pantes ditresnani.

Dosa

Narcissists minangka manipulator sing apik banget lan bakal nyoba supaya para korban rumangsa salah supaya bisa ngontrol lan duwe pengaruh paling dhuwur ing hubungan kasebut.

Pesen sing dikandhani yaiku manawa korban pantes ngalami kedadeyan sing ala, yen dheweke duwe utang akeh marang narcissist, utawa tumindak sing bakal 'meksa' narcissist kanggo ngukum.

Kanthi nggawe priksa manawa kesalahan kasebut ana ing korban, narcissist ngindhari tumindake dhewe supaya ora kakehan pengawasan.

Keraguan diri

Narcissists kaya bocah-bocah manja sing pengin kabeh padha mlaku. Nalika korban nyoba menehi pendapat, nyebutake awake dhewe, utawa ora setuju, narcissist bakal nandur rasa ragu-ragu marang dheweke, saengga dheweke ora bisa ngandelake pemahaman lan kapercayane dhewe.

Kanggo nggayuh iki, narcissist bakal nggunakake alat kayata gaslighting , nyiksa lisan / emosi, perawatan bisu , lan tembung salad.

Ketergantungan

Narcissists minangka wong sing gumantung banget, sing kudu menehi suplai narsis sing diwenehake dening wong liya.

Mula, dheweke nggawe fantasi sing mbutuhake korban, nalika sejatine, sing luwih gumantung yaiku narcissist.

Ukara kaya 'sampeyan ora ana apa-apa tanpa aku,' 'sapa sing tresna sampeyan yen dudu aku?' utawa 'kowe arep lunga ing endi yen pisah?' dimaksudake kanggo ngasilake perasaan katergantungan .

Sampeyan uga seneng (artikel terus ing ngisor iki):

Nesu

Kanthi narcissists, sesambetan adhedhasar kontrol lan pengajuan / dominasi.

Dheweke terus-terusan golek reaksi emosional saka wong liya kanggo mesthekake yen ngerti tombol 'tombol' apa. Kanthi cara iki bisa njaluk wangsulan miturut kekarepan supaya wong liya tetep mlaku ing mburi.

Dheweke uga duwe nesu / nesu sing ora bisa dirampungake yen dheweke bakal menehi korban kanthi lega lan ngontrol luwih akeh hubungan kasebut.

aku bosen karo uripku

Kesempurnaan

Narcissists minangka perfeksionis sing ora bisa dipenuhi, ora nate wareg karo apa-apa. Dheweke ora duwe karep lan nampa awake dhewe lan jagad kaya saiki.

Nalika ngupayakake fantasi kasampurnan, dheweke bakal ngrusak lan kritis banget ing kabeh lingkungane, utamane korban.

Korbane, nganti dheweke wiwit ngerti apa sing sejatine kedadeyan, bakal nyoba nggayuh kasampurnan kasebut, pungkasane, bakal ditresnani narkotika.

Ajining Dhiri Sithik

Ego narcissist nggawe dheweke njaluk kontrol total ing hubungane. Salah sawijining cara kanggo nggayuh kontrol iki yaiku ngrusak dhiri dhiri korban supaya dheweke tetep tundhuk, tundhuk, lan manut.

Iki nggawe skenario edan ing endi narcissist minangka master lan korban budak (finansial, praktis, lan emosional).

Korban kasebut sejatine dadi budak ing kabeh tujuan lan tujuan nganti entuk kekuwatan lan keberanian kanggo ngilangi ikatan beracun kasebut.

Rasane 'Soko Salah'

Narcissists ora duwe empati apa wae lan dheweke menehi ego marang bebrayanane wong liya, utamane wong sing ana hubungane.

Sawise ngalami perawatan sing suwe, korban krasa sedhih, kesepian, lan ora duwe pengarep-arep tanpa mesthi bisa nemtokake apa sing salah.

Rasane kaya kosong ing njero ruangan sing ora ana solusi, ora bisa ngobati, lan nggawe korban ngrasakake 'ana sing mati.'

Nalika dheweke nyoba ngandhani, wangsulane narcissist yaiku yen ana sing salah, mesthine dadi korban.

Ora duwe pengarep-arep

Dadi hubungan karo narkis minangka pengalaman sing beracun banget. Iki dibandhingake, dening sawetara ahli trauma, yen lagi perang utawa sekte.

Ana level cuci otak sing ditindakake supaya tujuane supaya korban rumangsa ora ana gunane lan ora duwe pengarep-arep supaya dheweke tetep bisa tetep narkoba.

Mungkasi ikatan kasebut angel banget, amarga asring digandhengake karo masalah bocah. Nanging, iku regane amarga nggawa apa-apa sing penting kanggo korban: pangarep-arep ing urip.

Ngerti jinis perasaan sing bakal nyoba narkoba kanggo korban, sampeyan bisa ngerteni nalika sampeyan lagi nyedhak.

Yen sampeyan ngerteni manawa ngalami perasaan kasebut luwih asring utawa luwih intensitas tinimbang sadurunge (sawise kabeh, kita kabeh ngalami sawetara emosi kasebut saka wektu ke wektu), sampeyan bisa uga takon saka ngendi asale kasebut.

Yen wong anyar wis mlebu urip sampeyan - utamane kanggo pasangan romantis sing anyar - sampeyan bisa uga kudu mlaku kanthi tliti lan golek tandha-tandha liyane sing bisa dadi narcissist, ganas , ndhelik , utawa sedheng .

Yen sampeyan mikir manawa sampeyan melu narsis, cara paling apik kanggo uwal saka kopine yaiku ngilangi kabeh lan ora kontak.