7 Cara Kanggo Aja Nggawe Bebasan Sepisan

Rungokake, kita kabeh wis njaluk alasan supaya ora nindakake perkara sing wis dingerteni. Iki minangka perkara sing normal kanggo ditindakake wong.

Pungkasan, kasur iki pancen kepenak banget, swasana ing njaba ora apik, lan ana akeh prekara sing luwih apik tinimbang turu ing wayah esuk kanggo olahraga - luwih becik kayata turu!



Kita ngerti apa sing kita kudune nglakoni, nanging kadang-kadang kita ora gelem nindakke. Lan kita nggawe alesan sawise alesan supaya ora nindakake pagawean sing ora nyenengake sing kudu ditindakake supaya bisa sukses lan nambah urip.



Nanging alesan manawa masarakat nggawe alasan kanggo ora nindakake gaweyan iku mesthi ora cetha.

Ana sawetara teori ing kana babagan kesed lan penundaan sing nantang pandangan tradisional. Kurang luwih yen wong kesed lan luwih akeh faktor sing lagi diputer. Kesed, apathy, lan nundha bisa dadi interpretasi sing angel kanggo ngrasakake kewalahan, berjuang karo masalah kesehatan mental kaya kuatir utawa depresi, utawa ora entuk hadiah pribadi sing cukup kanggo motivasi.



Miwiti karo pitakonan sederhana yen sampeyan pengin ngerti carane mandheg nggawe alesan:

Napa aku luwih dhisik nggawe alesan?

Kepiye kegiatan sing nyebabake sampeyan ora bisa ngatasi? Mesthi, nyambut gawe bisa nyenengake lan ora nyenengake, nanging uga kudu rampung. Ora bakal lunga.

carane njaluk bojomu bali saka wong wadon liyane

Apa sampeyan rumangsa ora motivasi? Ora seneng karo apa sing sampeyan lakoni? Bosen tlatah monoton sing padha? Ora weruh asil sing diarep-arep?



Apa sampeyan berjuang supaya urip tetep urip? Sampeyan angel banget kanggo akeh wong. Tekanan, depresi, lan kuatir pancen paling dhuwur, mesthi ana pengaruhe tumrap wong-wong sing berjuang karo dheweke. Kabeh perkara kasebut bisa nglarani tenaga lan kekarepane kanggo maju.

Apa sampeyan rumangsa kewalahan? Kaya sampeyan kudu kakehan? Urip bisa dadi angel lan cepet. Mungkin sampeyan wong sing sibuk, nyoba njaga kulawarga, omah sing resik, kabeh wong wis panganan, lan isih tetep kerja ing wektu sing tepat. Kuwi akeh gaweyan sing kudu ditindakake wong.

Mbok menawa masalah sing ngelawan. Bisa uga kahanane alon banget, kerja kurang, lan sampeyan bakal tundha amarga apa dadi masalah? Mesthi ana akeh wektu kanggo nulungi mengko, yaiku ngapusi yen sampeyan yakin yen duwe wektu akeh banget.

Apa sampeyan wedi metu ing zona nyaman? Ora apa-apa! Wedi lan kuatir sethithik normal yen sampeyan nindakake langkah kaping pisanan. Owahan asring medeni.

Ngenali sumber masalah bakal luwih gampang ngetrapake tips iki kanggo ngatasi masalah.

1. Nampa lan nampa tanggung jawab sampeyan.

Kita ora pengin nindakake akeh perkara, nanging kudu tanggung jawab amarga tanggung jawab kita. Bentenipun perspektif yaiku carane ndeleng tanggung jawab.

Jebule luwih angel yen ora nindakake apa sing kudu kita lakoni nalika ora milih pilihan.

Tanggung jawab yaiku perkara sing kudu kita lakoni, dudu prekara sing kudu ditindakake. Iki minangka pilihan sing kudu sampeyan pilih nalika ndeleng bab-bab sing ora dikarepake.

Motivasi dadi kurang penting ing perspektif iki. Sampeyan bisa uga ora motivasi kanggo nggegirung gym sawise nyambut gawe, nanging sampeyan tetep nindakake amarga sampeyan nindakake perkara sawise nindakake kerja. Sampeyan ora prelu mikir. Ora ana debat babagan iki. Sampeyan mung nindakake amarga sampeyan kudu nindakake.

2. Reframe perspektif kegagalan.

Sawetara wong ing jagad iki sukses tanpa gagal apa sing bakal ditindakake. Akeh wong sing nganggep gagal minangka pungkasan perjalanan. 'Aku ora sukses, dadi mesthine ora ana ing kertu!'

Nanging ora kaya carane wong sukses utawa nemoni kegagalan. Gagal minangka pengalaman sinau, menehi sampeyan wicaksana sing ora bisa dipikolehi saka buku amarga pengalaman pribadi ing kahanan tartamtu sampeyan.

Gagal mung minangka langkah siji ing dalan sing luwih dawa kanggo sukses.

Aja wedi. Aja mlayu saka iku. Ngisin-isini.

Nalika nindakake tugas lan ngalami kegagalan, saiki wayahe miwiti mangsuli sawetara pitakon. Napa rencana ku ora bisa ditindakake? Apa bagean rencana sing bisa digunakake? Kepiye cara ngganti rencana lan karya sing wis daklakoni kanggo nggayuh tujuwanku?

3. Cedhak wedi kanthi penasaran.

Penasaran minangka alat sing kuat kanggo terus motivasi lan maju. Iki uga mbantu nyingkirake rasa wedi amarga nyoba nggawe pangowahan ing urip sampeyan.

Aja nyisihake wektu kanggo mikirake kabeh perkara sing salah, lan coba pikirake apa sing bener.

carane miwiti seger ing sesambetan

Loro-lorone uga padha valid. Nanging gampang banget supaya bisa dibungkus karo proses pamikiran negatif sing kadhang kala ora kita sadhar yen wiwitane ditindakake.

Iki minangka prekara sing bisa dihindari kanthi aktif kanthi cara ngganti rasa wedi. Yen nggawe sampeyan wedi, nanging keamanan pribadi, mesthine sampeyan kudu nindakake.

Wutah pribadi ora kedadeyan ing kothak cilik sing aman. Mengkono ing papan sing ora nyaman sacara signifikan, ing endi sampeyan rumangsa ora ana gandhengane karo elemen sampeyan.

Aja wedi wedi urip sampeyan.

4. Aja kakehan mikir.

Overthinking wis dadi kekarepan pati kanggo sawetara ide sing apik. Lan kanggo wong sing kuatir utawa sing kuwatir kanthi nemen, mikir banget supaya alesan ora nindakake perkara kasebut bisa ngganggu uripe.

Masalah banget amarga masarakat ora seneng banget mikirake kedadeyan sing hebat. Ora, biasane pikiran negatif babagan apa sing salah karo target utawa target umum.

Salah sawijining cara kanggo nglawan mikir kanthi overthink yaiku tetep fokus mung ing kegiatan sing kudu dirampungake. Lan nalika sampeyan kepikiran yen ngumbara, baleni maneh menyang kegiyatan sing wis sampeyan tangani.

Kanthi tetep fokus ing kegiatan kasebut, sampeyan bisa njaga pikiran supaya ora kesasar tanpa sampeyan. Aja mikir apa sing salah, bener, utawa gambaran gedhe. Cukup fokusake apa sing ana ing ngarep sampeyan.

Bentenipun, 'Aku mung kudu metu lan ngrampungake roto telung puluh menit iki.' lan 'Aku kudu ngilangi 40 kilogram.' Fokus ing jangka, ora ngilangi bobot jangka panjang.

Iki pancen luwih gampang tinimbang rampung lan bakal mbutuhake sawetara wektu supaya bisa trampil lan dikuasai. Sampeyan uga mokal kanggo wong sing nandhang penyakit mental sing angel menehi konsentrasi yen ora bisa dikontrol.

5. Aja mbandhingake kemajuan sampeyan karo wong liya.

Comparison maling maling. Ya, bakal ana wong sing luwih adoh tinimbang sampeyan. Dheweke bakal tampil luwih trampil, luwih trampil, luwih cerdas, kanthi bentuk sing luwih apik, ngasilake dhuwit - luwih apik, luwih apik, luwih apik kanthi luwih apik!

Nanging dheweke ora masalah. Sing penting sampeyan lan kemajuan sampeyan.

Saben langkah sing sampeyan lakoni minangka langkah sing luwih cedhak kanggo nggayuh tujuan. Nanging sampeyan ora njupuk langkah nalika nggawe alesan supaya ora maju.

Aja nyawang wong liya kanthi tujuan kanggo ngrusak awakmu utawa mbandhingake gaweyane karo gaweyane.

Apa sing bisa sampeyan lakoni yaiku goleki wong liya sing wis sukses kanthi inspirasi. Sampeyan bisa nemokake inspirasi utawa ilmu ing dalan sing bisa mbantu sampeyan sajrone lelungan sing padha.

Aja nyisihake wektu utawa urip sampeyan kanthi saingan karo wong liya. Sampeyan bakal bisa dadi konco wong. Iku mung cara jagad iki.

6. Metu kebiasaan lawas, kalebu sing anyar.

Kebiasaan sing apik minangka landhesane urip sing bahagia. Umume umume dibangun kanthi bathi cilik lan tambahan nganti sampeyan entuk target sing pengin digayuh.

kaya apa rasane ketegangan seksual

Pancen angel ditindakake yen sampeyan nggawe alesan supaya ora nindakake gaweyan kasebut.

Tujuan sing pengin digayuh lan pangowahan sing pengin digawe kudu dilebokake ing kebiasaan sampeyan.

Lan prekara sing paling wiwitan diwiwiti luwih cepet tinimbang mengko. Tantangan supaya ora nggawe kebiasaan lawas sing ora sehat lan ganti nganggo pola sing anyar. Nanging ana cara sing gampang kanggo pendekatan iki. Cukup kanthi ngganti salah sawijining pakulinan ala karo pakulinan sing apik. Sawise pakulinan sing apik terus, ganti pakulinan ala liyane nganggo kebiasaan apik liyane lan baleni.

Pakulinan ora menehi kesempatan kanggo sampeyan nggawe alesan. Mbangun kebiasaan sampeyan.

7. Nampa tanggung jawab lengkap kanggo urip lan rasa seneng.

Ora ana sing luwih kuat tinimbang nampa tanggung jawab radikal kanggo urip lan rasa seneng.

Ngilangi kesalahan, alesan, lan akeh tumindak negatif sing ngalangi kita supaya ora nglakoni urip kaya sing dikarepake.

'Nanging prekara-prekara elek iki dakalami! Wong liya iki nindakake iki marang aku! Mitraku nggawe aku ora seneng banget! ”

Nrima radikal kanggo urip lan rasa seneng sampeyan ora ateges prekara sing ala ora bakal kelakon. Iki tegese sampeyan nampa manawa ora ana wong liya sing bisa nindakake tugas sing dibutuhake supaya sampeyan bisa nemokake katenangan lan rasa seneng sajrone urip sampeyan.

Samubarang sing nggegirisi kedadeyan sabenere wong tanpa dosa tanpa sebab. Kita mung duwe pilihan babagan carane nanggapi kahanan kasebut yen lan kapan kedadeyan kasebut kedadeyan.

Ora ono alesan maneh. Go mbangun urip sing pengin sampeyan lakoni.

Isih ora yakin kenapa sampeyan nggawe alasan utawa kepiye mandheg? Ngomong karo konselor saiki sing bisa ngatasi proses sampeyan. Cukup klik ing kene kanggo nyambung karo siji.

Sampeyan uga seneng: