7 Langkah Sederhana Supaya Ora Ngganggu Sampeyan

Babagan cilik ing urip bisa nyebabake masalah yen sampeyan durung ngerti carane ngeculake.

Urip kebak kasangsaran, gedhe lan cilik. Ana kalane sampeyan kudu golek dalan liwat prekara-prekara sing luar biasa sing mbutuhake katahanan emosional.



Ing wektu liyane, sampeyan bakal ngadhepi benjolan sing ora pati penting ing dalan sing ora kudu dipikirake maneh.



Ana macem-macem cara kanggo ngatasi rong jinis masalah kasebut sing bisa njaga rasa seneng lan kesehatan sampeyan.

carane sampeyan miwiti maneh ing sesambetan

Yen wis dikandhani, perlu dielingi sampeyan dudu robot sing kudu ora ana perasaan apa wae. Pancen wajar lan wajar yen duwe emosi negatif nalika dilecehake utawa nalika ora ana rencana.



Sing ora dikarepake yaiku ngilangi kendhali kanggo milih utawa nggawe kahanan emosi miturut tumindak wong liya.

Kanthi nyerahake, kita bakal menehi kontrol sing luwih gedhe tumrap rasa seneng kita, amarga wong liya ora bakal peduli karo katenangan lan kabegjan kaya sampeyan.

Ayo goleki proses 7 langkah sing gampang kanggo nyuda emosi kasebut supaya sampeyan bisa sinau supaya ora ngganggu.



Langkah 1: Ngenali kahanan kasebut.

Cara paling gampang kanggo ngatasi masalah yaiku ngenali apa masalahe.

Pungkasi masalah kasebut dadi ukara sing gampang diatur sing ngidini sampeyan nemtokake kanthi cetha apa sing sampeyan alami.

Apa ana padu karo kanca? Ban sing rata? Konflik karo bos ing kantor? Stress babagan owah-owahan kahanan sing ora dikarepake?

Ayo nimbang rong conto sing beda, siji sing amba lan siji sing cilik, kanggo nggambarake cara proses iki ditrapake kanggo kaloro ukuran kahanan.

Contone cilik yaiku njupuk ban sing rata.

Tuladhane gedhe yaiku kelangan padamelan.

Langkah 2: Temokake apa sing sampeyan rasakake lan sebabe.

Ngerti apa sing sampeyan rasakake ngidini sampeyan nggunakake strategi sing bisa digunakake kanggo ngatasi perasaan kasebut.

Sampeyan ora bisa nyuda emosi yen sampeyan ora ngerti apa sing sampeyan rasakake.

Apa sampeyan nesu, sedhih, kuciwa, frustasi? Apa perasaan sing dadi dhasar saka masalah sing ngganggu sampeyan?

Ban warata minangka kasusahan sing ngganggu sing bisa ngrusak dina kanthi gampang yen sampeyan nglilani.

Sampeyan bisa uga rumangsa mangkel utawa wedi yen ban nyebul nalika nyopir dalan gedhe, lan sampeyan kudu narik mobil nalika darurat.

Sampeyan bisa uga frustasi lan pegel nalika metu saka omah kanggo ndeleng yen ban wis rata. Ngatasi ban sing rata kudu mbutuhake wektu sing ora ana ing dina sing sibuk.

Lumayan bisa ngalami sawetara emosi amarga ban sing rata.

Kelangan lapangan kerja nggawe akeh perasaan rumit. Ana stres rasa ora aman finansial, sing ora dingerteni babagan carane ngrawat awak lan kulawarga ing sawetara dina mbesuk, lan nalika sampeyan bisa bali kerja.

Bisa uga ana sangsi ing sampeyan utawa kemampuan sampeyan. Apa aku bakal kelangan kerja? Apa sing bisa ditindakake kanthi luwih becik kanggo njaga lapangan kerja? Apa aku dianggep adil karo bosku utawa ora?

ganti jagad dadi luwih apik

Sampeyan bisa uga ngalami rasa wedi, nesu, utawa frustasi. Mungkin kabeh mau sekaligus!

Langkah 3: Goleki kasunyatan kahanan kasebut.

Emosi asring nggawe kemampuan kita ndeleng kasunyatan. Pancen angel ndeleng peran kita ing kahanan nalika kita nesu banget utawa frustasi kanggo mriksa kahanan kasebut.

Sing paling penting yaiku kasunyatane yaiku ora mbutuhake sampeyan duwe perasaan. Dheweke pancen sejatine ora , sing nggawe jangkar sing apik kanggo njaga dhiri nalika nyoba ngatasi masalah sampeyan.

Ban warata kadhang kala. Iku mung bagean saka nduwe mobil. Kahanan sing asring sampeyan ora bisa ngontrol. Kepiye sampeyan bisa ndeleng pucuk sing ana ing dalan sing sampeyan tumpaki? Apa sampeyan bisa ngindhari? Mbok ora.

Napa sampeyan ilang proyek sampeyan? Apa amarga kerjaan saiki durung cukup? Apa sampeyan nindakake kesalahan sing cukup serius supaya sampeyan ora bisa nyambut gawe? Napa pegawean sampeyan kudu rampung?

Sampeyan uga seneng (artikel terus ing ngisor iki):

Langkah 4: Takon dhewe, 'Apa tanggung jawabku kanggo kahanan iki?'

Sawise sampeyan nyipta kasunyatan, sampeyan kudu nimbang apa peran sing bisa ditindakake sajrone kahanan apa wae.

Apa sampeyan nindakake perkara sing nyebabake? Apa sampeyan mbuwang bahan bakar ing geni lan dadi luwih parah? Apa tanggung jawab sampeyan kanggo kedadeyan kasebut?

Iki minangka langkah sing migunani kanggo nyegah konflik interpersonal amarga tumindake wong liya asring didorong dening apa sing ana ing pikirane.

Sawijining wong bisa nesu amarga dheweke kesulitan menehi hasil karo prekara sing sampeyan ora ngerti.

Apa wajar yen wong kasebut nesu lan nesu marang sampeyan? Ora. Nanging sampeyan ora bisa ngontrol tumindak sapa wae, nanging tumindak sampeyan dhewe.

Kadhangkala kedadeyan mung yen sampeyan ora bisa ngontrol.

Ora ana tanggung jawab kanggo ban sing rata.

Ing conto kelangan pegawean, gumantung saka apa sampeyan kelangan kerja kasebut. Mungkin tumindak sampeyan, apa disengaja utawa ora, nyebabake sampeyan ilang proyek.

apa pait ing wong

Utawa bisa uga mung owah-owahan ekonomi lan kahanan sing ora apik kanggo perusahaan sampeyan, mula dheweke rumangsa kudu ngremehake.

Apa peran sampeyan, yen ana? Ora apa-apa yen wangsulane 'ora ana.'

Langkah 5: Rasakake apa sing kudu dirasakake banjur dilindhungi.

Kabeh perkara bakal ngganggu sampeyan. Ora bisa ngindhari. Wajar lan sehat yen ngalami emosi negatif yen ana prekara sing ora apik utawa ora dikarepake ing urip sampeyan.

Emosi negatif yaiku sing nyurung kita supaya tumindak sing luwih apik lan nambah kahanan. Yen sampeyan ora seneng karo kahanan sing dirasakake, mula otak sampeyan ngandhani yen sampeyan kudu nindakake prekara kanggo ngowahi kahanan sampeyan.

Kuncine ora manggon. Mung ana pikirane lan pertimbangan sing bisa diwenehake kanggo kahanan utawa perasaan sing ora apik sadurunge ora nggayuh tujuan apa wae kajaba ngalahake jaran sing wis mati.

Luangake wektu kanggo ngrasakake apa sing kudu sampeyan rasakake banjur meksa awakmu supaya ora luwih mikir.

Iki minangka proses aktif kanggo mikirake kegiyatan liyane, kayata olahraga, maca buku, utawa tapa. Apa wae sing ora mung lungguh, mikir, lan ngutamakake negativitas.

Ban sing rata ora mbutuhake emosi apa-apa. Iku mung ban sing rata. Ya, bisa uga ana sawetara rasa kaget lan gupuh yen kedadeyan gedhe nalika sampeyan nyopir, nanging iku bakal dirasakake lan diluncurake.

Yen ora, iku pilihan kanggo ngandhani manawa sampeyan ora bakal stres babagan iki lan mindhahake fokus menyang liyane.

Kelangan lapangan kerja nyebabake akeh emosi liyane amarga durung mesthi.

Wong sing kelangan pegawean bisa uga perjuangan karo emosi negatif sajrone wektu sing suwe, amarga amarga ora kerjaan utawa amarga dianggep ora adil.

Dheweke bisa uga ngerti yen dheweke kudu ngolah lan nglilani emosi kasebut bola-bali kaping pirang-pirang sadurunge bisa tentrem karo kahanan kasebut.

Langkah 6: Tindakake tumindak.

Emosi negatif minangka fungsi sing penting amarga dheweke ngandhani supaya tumindak.

Otak sampeyan ngandhani, 'Aku ora seneng iki. Nindakake prekara iki. ”

Lan sanajan kita ora bisa ngontrol perkara sing kedadeyan ing urip, kita mesthi bisa ngontrol apa sing ditanggepi lan kepiye.

Ban sing rata yaiku perkara sing gampang dikalahake. Sampeyan mung prelu supaya ban diganti lan ndandani.

Apa ngganggu yen ban flat sing ora dikarepake? Mesthi wae. Nanging ora liya kelangan turu ing rencana utama. Ganti ban diganti, didandani, lan terusake kanthi bisnis urip.

Sampeyan bisa uga ora bisa ngontrol manawa sampeyan ilang proyek utawa ora, nanging sampeyan bisa ngontrol apa sing sampeyan lakoni.

Tindakake tumindak. Yen sampeyan rumangsa dilecehke, sampeyan bisa uga kudu ngobrol karo pengacara utawa dewan tenaga kerja babagan tumindak bisnis kasebut.

Nanging sampeyan ora bakal bisa enggal makarya. Nanging, sampeyan kudu miwiti golek gaweyan kanthi tenanan, ndhaptar mupangate pengangguran sing kasedhiya, utawa miwiti golek cara alternatif supaya bisa tetep tetep katon nalika golek gaweyan anyar.

Langkah 7: Kudu apikan dhewe.

Malah rencana sing paling apik bisa uga bisa diunekake kanthi kahanan sing ora dikarepake. Mesthi ana kemungkinan sing kudu kita tampa nalika nyoba njaga katentreman lan rasa seneng sajrone urip.

nalika bojo nilar garwane kanggo wanita liya

Aja kaget yen butuh wektu suwe supaya gaya mikir iki dadi pakulinan. Iki minangka skill sing nantang kanggo dikembangake.

Warta sing apik yaiku supaya luwih gampang yen sampeyan nindakake. Yen sampeyan nindakake, sawetara perkara bakal ngganggu sampeyan umume. Sampeyan mung kudu terus ngupayakake lan ngupayakake nganti alami.