7 Ora Ana Cara Gugur supaya Aja Cemburu sajrone Hubungan Sampeyan

'Sapa wong sing diajak ngobrol?'

'Apa dheweke mriksa dheweke?'



'Apa ana kedadeyan ing antarane kalorone?'



'Napa dheweke ora takon yen aku kepengin lunga?'

Ahhh, pikiran cemburu tumindak. Kita kabeh wis tekan kana. Aku ngerti sampeyan duwe amarga napa sampeyan bakal maca artikel iki?



Sampeyan ngerti, butarepan minangka pamikiran / perasaan sing umum…

… Nanging ora sehat banget.

Iki bisa ngalangi kita supaya ora nyambung, dadi intim utawa murni platonic .



Luwih ora percaya, rasa cemburu, lan rasa ora aman ing sesambetan sampeyan, bakal saya akeh alangan - kanggo sampeyan lan wong liya.

Nanging aja ngalahake babagan iki. Iku langkah siji neng kana wae. Ora ana barang sing apik yen diukum dhewe.

Sampeyan ngerti, kita ora bisa ngontrol reaksi emosional babagan kahanan tartamtu. Sanajan kita bisa rasionalisasi perasaan lan milih menehi hasil kanthi cara tartamtu, kita ora bisa ngontrol kapan lan kepiye cara kedadeyan.

Aku ora bisa kowe ora bisa wong ing sanjabane dalan ora bisa.

Sampeyan mikir yen sampeyan dhewe ngrasakake kaya ngono?

Sampeyan ora.

Saiki sampeyan ora bakal rumangsa luwih apik?

Kanthi dipikirake, kepiye sampeyan bisa ngatasi perasaan cemburu sing ana ing njero ati?

Kita duwe sawetara saran babagan cara supaya monster bermata ijo tetep dicenthang…

1. Mangertos ROOT Cemburu

Apa meri, persis?

Wedi.

apa bedane tresna lan tresna marang wong liya

Iki minangka rasa wedi yen bakal kelangan barang sing wis ana, utawa wedi yen ora entuk sesuatu sing dikarepake lan sing dikarepake wong liya (sawetara bisa uga iri, nanging kabeh adhedhasar rasa wedi utawa cara liyane).

Cemburu minangka cara ego sampeyan menehi ancaman - dirasakake utawa nyata.

Iki minangka evolusi bagean. Didhelikake ing endi wae ing kode genetik kita yaiku instruksi utama supaya bisa urip lan ngirim gen menyang generasi sabanjure.

Kadhangkala wong liya bisa dianggep minangka ancaman potensial kanggo naluri iki.

Nanging luwih saka iki, rasa cemburu sampeyan saka pengalaman sing kepungkur. Mula, sawetara wong ngalami rasa iri sing luwih kuat tinimbang liyane. Dheweke wis beda pas.

Sampeyan terus digawe karo kedadeyan ing urip sampeyan. Ing sawetara wektu, ana kedadeyan sing nyebabake sampeyan lara lan rasa sakit iki saiki nggawe sampeyan wedi yen kedadeyan sing padha kedadeyan maneh.

Rasa cemburu sampeyan bisa uga duwe pirang-pirang oyot, mbanting liwat jaman biyen kaya oyot wit ing lemah.

Mungkin sampeyan wis kaping pirang-pirang dilarani, luwih saka siji cara, dening wong sing sampeyan tresnani lan sing ngaku wis peduli karo sampeyan.

Dadi langkah loro (elinga, langkah siji yaiku ora ngalahake awakmu), yaiku mriksa tenan saka ngendi butarepan sampeyan.

Apa pemicu sing paling umum kanggo rasa cemburu sampeyan? Apa wong tartamtu, obyek, papan, utawa kedadeyan sing terus-terusan menehi sampeyan emosi sing nggegirisi?

Yen dipikir-pikir maneh babagan jaman biyen, kepiye prekara iki dadi pemicu? Apa babras sing sampeyan alami sing ana gandhengane?

Coba dipikir tenan. Tulisen yen mbantu sampeyan entuk gambar sing luwih jelas. Mungkin uga nimbang sawetara sesi karo penasihat profesional.

Langkah iki penting amarga kanthi mangertos akar rasa cemburu sampeyan ing jaman mbiyen, sampeyan bisa ngatasi luwih becik saiki.

2. Dhiskusi Babagan Iki (Cara Kanan)

Sampeyan bisa uga mikir yen sing paling apik sing kudu ditindakake yen sampeyan rumangsa cemburu yaiku ngobrol karo pihak liya, yaiku pasangan utawa kanca utawa anggota kulawarga.

Ora.

Sampeyan ora bakal bisa mikir terus nalika emosi saya dhuwur, uga ora bakal bisa komunikasi kanthi nyata.

Nanging bakal mbantu supaya raos iki metu piye wae.

Nanging, mundur sawetara lan ngobrol karo kanca cedhak utawa wong sing ditresnani sing sampeyan pancen percaya.

Jujur wae kaya sing sampeyan rasakake. Coba ucapake kabeh lan wenehi kontek sing dibutuhake kanggo ngerti apa sing sampeyan rasakake.

Sampeyan bisa nduwe sesi curhat karo wong, nanging supaya wong liya bisa nulungi sampeyan, dheweke kudu ngerti apa sejatine.

Miwiti perasaan sampeyan banjur ngomong babagan sebabe.

Apa sampeyan cemburu karo wong tartamtu ing uripe wong liya utawa mung dipikirake wong liya ngiyanati awakmu ing sawetara cara?

Sampeyan kudu mbukak lan rinci yen sampeyan bisa - komunikasi minangka bagean penting babagan proses emosi dhewe.

dhaptar samubarang sing bakal dikepengini

Asring, tumindak ngomong kanthi keras marang wong wis cukup supaya sampeyan bisa ngatur pikirane. Dheweke bisa uga takon babagan priksaan kanggo njlentrehake apa sing sampeyan ucapake lan iki bakal nggawe sampeyan mikir kanthi luwih tliti babagan perasaan tartamtu sing sampeyan alami.

Iki mbantu sampeyan nggawe pikirane sing sampeyan lebokake ing kertas sadurunge.

Sampeyan uga seneng (artikel terus ing ngisor iki):

3. Apa Sumbere Nyata?

Sampeyan bisa uga amarga sampeyan cemburu karo sesuatu sing pantes, utawa perasaan sampeyan pancen nyata, nanging babagan prekara sing sampeyan pikirake.

Yen sing terakhir, aja nyalahake awakmu - kita kabeh nggawe masalah.

Perasaan sing diasilake bisa uga ora adhedhasar kasunyatan sampeyan saiki, nanging amarga bisa uga adhedhasar pengalaman sampeyan sing wis kepungkur (kaya sing wis dibahas ing ndhuwur), rasa kasebut isih valid.

Dadi… Aku rumangsa kudu ngelingake sampeyan babagan langkah kaping siji - aja nganti ngalahake awakmu.

Aja ngomong marang awakmu dhewe sampeyan bodho amarga krasa meri. Aja nyalahake awakmu dhewe.

Sampeyan bisa ngupayakake cara kanggo ngrampungake rasa cemburu iki sing ora kalebu moyoki awak dhewe.

Mesthi wae, kadang perasaan sampeyan adhedhasar keprihatinan asli ...

4. Dudu Aku, Sampeyan Sampeyan

Bagéyan saka pambiji tumindak sampeyan dhewe yaiku ngrampungake masalah kasebut.

Bisa uga, masalah kasebut pancen lungguh karo wong liya lan dheweke kudu ana ing kono kanggo mbantu sampeyan.

Sampeyan bisa uga meri yen cedhak karo pasangan sampeyan karo kanca (lawan jenis). Iki bisa uga nggawe sampeyan nggawe drama, utawa sampeyan bisa uga nduwe dhaptar acara nalika tumindak kanthi rada ora cocog.

Yen sing terakhir, sampeyan kudu golek cara kanggo lungguh karo wong sing terlibat lan ngrampungake masalah iki.

Mungkin dheweke kudu ngawasi tumindak dhewe lan nyingkiri prekara-prekara sing bakal nesu sampeyan, preduli utawa pikirane dheweke ora bersalah.

Pendekatan sing paling apik yaiku ngobrol kanthi jujur, nanging kanthi katresnan lan rasa welas bisa. Coba pasang emosi sampeyan ing sisih mung sadetik lan delengen kanggo manungsa sing sejatine.

Sampeyan kudu ati-ati karo prekara kaya iki, amarga sampeyan ora mung bisa takon karo pasangan sampeyan supaya ora ngentekake wektu karo kanca.

Sing bisa sampeyan lakoni yaiku nemokake cara tengah sing bakal nggawe sampeyan rumangsa luwih apik tanpa nuntut padha ganti solah tingkah kabeh.

5. Dudu Sampeyan, Aku

Mesthi, kita kabeh kudu nampa, kadang-kadang, iku uga kita.

Kadhangkala kanca utawa mitra ora nindakake apa-apa supaya kita drengki. Kabeh mau ana ing njero pikiran.

Sampeyan bisa uga rumangsa nesu karo kanca cedhak tanpa sebab liyane saka rasa ora aman dhewe. Gampang ditindakake, nanging bisa dadi beracun kanggo sampeyan loro.

Sampeyan bisa nemokake dhewe ora seneng karo kancamu , sanajan sampeyan tresna, amarga makili prekara sing dikarepake ing urip sampeyan dhewe.

Iki wajar, lan umume kita kepincut karo wong sing kita anggep gegayuhan. Merasa rada meri karo tokoh utawa katrampilan utawa tugas kanca sampeyan cukup normal, nanging ora yen wiwit njupuk alih lan nyebabake masalah ing antarane sampeyan.

6. ngadhepi

Ngadhepi perasaan sampeyan minangka rong perkara, lan kalebu kabeh sing wis dakkandhakake nganti saiki.

apa sing bakal dibahas nalika bosen

Ngatasi apa sing kedadeyan, coba sapa sing kudu ngowahi apa, banjur bisa kelakon.

Iki bisa uga ateges njagong karo pasangan sampeyan lan ngrencanakake cara kanggo mesthekake yen sampeyan wis aman.

Sampeyan bisa uga sadhar yen sesambetan ora pas kanggo sampeyan ing wektu iki yen sampeyan ora aman lan ora dipercaya .

Elinga yen tahap iki angel….

… Tenan, angel tenan.

Sampeyan bakal butuh wong sing tresna ing sekitar sampeyan kanggo dhukungan - ngakoni perasaan sampeyan cukup angel, apa maneh ngadhepi dheweke.

Nanging sampeyan bisa nindakake, lan sampeyan bakal bisa. Nanging ora kayane mokal, sampeyan bakal luwih apik.

7. Mikir Positif

Pancen angel banget kanggo ndeleng sing positif ing kahanan kaya ngono, nanging ing endi wae!

Sampeyan rumangsa cemburu yen cedhak karo pasangan sampeyan karo wong liya amarga sampeyan tresna banget lan pengin kabeh dadi kanca.

Mesthi wae ora nyata, nanging sampeyan isih bisa mikir sing positip - padha karo sampeyan lan dheweke pengin bareng sampeyan .

Sapa wae wong diwasa bisa mungkasi sesambungan yen dheweke ora pengin maneh, lan sampeyan kudu yakin manawa pasangan sampeyan bakal nindakake iku.

Kasunyatan manawa sampeyan ana hubungan karo wong sing sampeyan tresnani banget - lan sing tresna banget marang sampeyan, mula dheweke nulungi rasa cemburu lan rasa ora aman - minangka perkara sing gedhe banget.

Nangani perasaan cemburu bisa nggawe sampeyan nesu banget, mula penting banget yen jujur ​​karo awak dhewe.

Cepet sampeyan bisa ngakoni perasaan iki, luwih cepet sampeyan bisa ngadhepi lan terus maju.

Elinga manawa perasaan kasebut asring tuwuh amarga sampeyan peduli karo wong liya, sing bisa dadi positif.

Kanthi ngomong babagan masalah kasebut, pasangan, kanca, utawa kolega bakal ngerteni ngormati sampeyan lan luwih mbukak golek cara kanggo mbantu.

Ngandhani wong nem wulan yen sampeyan nesu babagan dheweke kabeh?

Ora mudhun uga!

Dipercaya kula.

ngapa aku nesu banget lan nesu

Jujur, mbukak atimu lan siyap melu kerja keras. Sampeyan bakal ngrasakake luwih apik.

Isih ora yakin apa sing kudu ditindakake babagan rasa iri sing sampeyan rasakake? Ngobrol online karo ahli hubungan saka Pahlawan Hubungan sing bisa mbantu sampeyan ngrampungake. Cukup.

Kaca iki ngemot tautan afiliasi. Aku nampa komisi cilik yen sampeyan milih tuku apa-apa sawise ngeklik.