6 Kesalahpahaman Umume Umume Wong Prakawis Kelamin Beta

Kita wis suwe banget wiwit saiki ana guwa-guwa alpha, nanging isih ana akeh salah paham babagan lanang beta.

Dheweke asring dianggep dadi ngelawan total alphas sing angel lan pamburu, nanging iki ora mesthi kedadeyane.



Nilai, pangarepan, lan tindak tanduk kita kabeh wis owah, utamane ing sawetara taun kepungkur, lan kira-kira perspektif kita uga owah…



1. Dheweke Lemah

Lanang alfa mesthine minangka asu paling dhuwur, mula lumrahe dianggep manawa pria beta mesthine kalebu bocah cilik sing ringkih. Lanang beta asring diarani ringkih lan pasif, nanging iki ora bener.

Definisi sosial 'kuwat' kayane wis owah akeh, lan ora mung lagi gegandhengan karo kekuwatan fisik lan machoisme! Memukul gym iku cocog kanggo kesehatan sampeyan, nanging ana akeh cara supaya wong lanang kuwat.



Dina-dina iki, kekuwatan cenderung nuduhake kahanan mental lan emosional kaya apa wae - kesadharan lan pangerten kita babagan kesehatan mental wis lumaku sajrone sawetara taun kepungkur.

pacaran karo wong sing kurang ajine

Beta lanang bisa uga ora mesthi kaos ketat, 'bocah-bocah' sing diminyaki, nanging bisa uga duwe kekuwatan mental lan sadhar. Kuwat bisa ngrujuk ketahanan , ambisi, lan ketahanan, yaiku kabeh sifat kepribadian sing positif.

Sensitivitas minangka sesuatu sing saiki dihormati wong liya, lan kudune. Sesambungan karo emosi sampeyan lan ora egois lan keras kepala mesthi dadi sipat sing dipengini kanggo kanca, karyawan, utawa kolega.



Ora mung babagan brawn, nanging babagan karep lan kekuatan emosi, sing sipat asring ditemokake ing pria beta. Elinga: manggon ing gym ora mung siji-sijine cara kanggo mbuktekake kekuwatan sampeyan.

2. Dheweke Kurang Percaya

Kapercayan minangka macem-macem jinis, lan ora mesthi bisa ditemokake. Amarga iku, akeh lanang beta sing dianggep ora isin utawa ora percaya dhiri.

Lanang alpha cenderung nampilake prilaku 'merak' minangka tandha kapercayane, mula ana asosiasi sing kapercayan mung ana ing swarane sing lantang lan metu.

Lanang beta bisa ditarik kanthi tenang lan ngindhari dadi pusat perhatian, nanging iki ora mesthi padha karo rasa kurang percaya diri.

Kadhangkala, yakin tegese precaya karo keputusan sampeyan, milih kanthi aktif supaya ora ana cahya, lan cukup kepenak kanggo sampeyan nglampahi wektu piyambak .

Beta lanang bakal asring nindakake perkara kasebut, lan bakal disalah gunakake minangka tandha isin utawa isin introvert .

apa sing kudu ditindakake ing jero nalika bosen

3. Dheweke Wanita

Yen lanang alpha minangka definisi saka tembung 'maskulin,' beta lanang kudu 'feminin,' bener?

Ana pirang-pirang kualitas sing biyen dianggep feminin, nanging garis antarane sipat khas jender wis kabur sawetara taun kepungkur.

Lanang beta bisa dideleng minangka individu sing nyebabake emosi, sing sadurunge dadi sipat wanita stereotip.

Kasunyatane, ana akeh wong lanang sing bisa ngrasakake emosi, lan uga akeh wanita sing lagi prilaku ora , manawa wates iki saiki wis ilang.

Bisa dipercaya, bisa dadi pria lan nduwe sipat maskulin tanpa duwe sifat sing biasane digandhengake karo pria alpha.

Ana akeh pria sing ora duwe sipat wanita biasane (kayata mbukak emosi, peduli lan welas asih ), nanging bisa uga ora cocog karo persona pria alpha sing khas, kayata cethek , egois lan kejem.

Sampeyan uga seneng (artikel terus ing ngisor iki):

4. Dheweke Pengikut Pasif

Kanthi cara sing padha supaya alpha lanang katon agresif, pria beta katon kaya pasif . Iki minangka salah paham sing nyuda katrampilan kepemimpinan pria beta.

Ana macem-macem gaya kepemimpinan, lan dadi pimpinan sing 'apik' bisa macem-macem wujud.

Nalika pria alpha bisa uga negesake, beta lanang asring nahan lan gabung karo tim, sing dianggep salah minangka pasif.

Kepemimpinan bisa uga angel, lan sapa wae sing ora enggal-enggal njupuk, dianggep pasif.

Salah sawijining sipat paling apik babagan pria beta yaiku dheweke bakal asring nyelehake ing tim kasebut, nggawa anggota staf.

Mentalitas alpha cenderung 'yen sampeyan ketinggalan, sampeyan bakal ditinggal.' Kanggo pria beta, masarakat duwe kesetaraan sanajan ing sistem hirarkis.

5. Dheweke Penting lan Clingy

Iki minangka kesalahpahaman gedhe babagan lanang beta, lan jinis prilaku kasebut dipengaruhi dening akeh faktor eksternal sing uga lanang alpha bisa uga ditampilake.

Stereotypically, alpha lanang ora nuduhake tresno banget lan wis ditutup banget - pikirake Christian Grey, kayata!

Amarga kita dikandhani supaya ora ngarep-arep jinis lelembut saka pria, mula kita asring digandhengake karo wong sing mlarat lan clik nalika ngrasakake.

Nyambung, lan mbukak karo, emosi sampeyan bakal ora nggawe sampeyan clingy, jinis apa wae sing digandhengake.

Sampeyan kudu nyengkuyung, lan kanthi aktif ningkatake pirang-pirang bidang sampeyan, wiwit kerja nganti sesambetan.

Dadi wong lanang beta, biasane, padha kepengin banget perhatian lan ora aman, sing mesthi ora mesthi kedadeyan kasebut.

Beta lanang bisa dadi emosional, jujur, lan trampil komunikasi, lan ora ana sing sipat negatif!

sipat negatif sing bisa positif

6. Dheweke Ngindhari Risiko lan Konfrontasi

Beta lanang bisa dideleng minangka isinan lan ragu-ragu ing aspek uripe wiwit kerja nganti sesambetan.

Iki minangka mitos, lan asale saka kasunyatan manawa dheweke dianggep bisa dadi lawan banget tumrap para pria alpha sing duwe risiko.

Kasunyatane, pria beta cenderung dadi perancang sing rasional, sing mikir tumindak.

Kita asring percaya manawa pria beta ora tanggung jawab, sing bisa nggawe keputusan lan ngadeg kanggo awake dhewe lan apa sing dipercaya. Iki bisa uga bener, nanging pancen ora duwe dadi!

Beta lanang dikenal bisa mikir luwih becik tinimbang tumindak impulsif. Dheweke bisa uga butuh wektu nalika njupuk keputusan penting, nanging iki dudu perkara sing ala.

Dadi mbesuk sampeyan mikir manawa sampeyan ngerti apa sing diarani 'beta lanang,' takon dhewe apa sampeyan ora duwe stereotipe utawa apa sampeyan bisa ndeleng akeh nilai sejati ing jinis kepribadian sing salah paham iki.