5 Cara Supaya Ora Gampang Ngalahake Kabeh Wong lan Kabeh Wong

'Aku nesu!'

Lan sampeyan ngerti apa? Ora apa-apa.



Ana sawetara perkara sing pancen kudu nesu…



aku pengin bojoku bali saka wong wadon liyane

Sampeyan kudu nesu karo wong sing nyiksa sampeyan.

Sampeyan kudu nesu karo wong sing nyoba njupuk kauntungan utawa meksa sampeyan.



Sampeyan kudu nesu amarga tumindake beracun utawa nyiksa wong liya.

Kepepet nesu lan nanggepi lara iku otak sampeyan ngandhani yen iki kahanan sing bisa mbebayani sing kudu diowahi.

Mesthi wae, ana peringatan.



Kanggo nesu terus-terusan yaiku urip kanthi terus-terusan nesu sing bakal ngrusak kesehatan mental lan emosi sampeyan.

Nesu kasebut bisa nyebabake depresi, nambah kuatir, nyebabake kesehatan fisik sampeyan, lan ngrusak hubungan sampeyan.

Sawetara wong pengin nglampahi wektu kanthi nesu, wong sing nesu kabeh. Pancene wis kesel banget kanggo masarakat sing ora nesu, lan umume wong ora bakal suwe-suwe anggone nggantung.

Nesu uga nggawe wong wuta. Lan ngomong minangka wong sing nesu nesu, aku tetep nesu kanthi menehi panganan bahan sing nesu liwat warta sing dakkonsumsi lan wong-wong sing dakkarepake.

Sawetara wong duwe kepentingan tetep supaya wong-wong kaya sampeyan lan aku nesu amarga nggawe kita migunani miturut tujuane.

nalika sampeyan ora bisa ngandhani apa sing sampeyan rasakake

Nesu lan nyinggung minangka jawaban gampang kanggo masalah rumit. Sampeyan ora prelu nyoba mangertos wong liya nalika nesu. Sampeyan duwe mungsuh tartamtu, dheweke salah, lan nesu lan pelanggaran sampeyan bisa dibenerake!

Sanajan dheweke ora. Sanajan sampeyan mbuktekake salah.

Urip ing rasa nesu lan nesu kaya ngono yaiku ngontrol diri, pikiran, lan emosi marang wong liya.

Wong liya bisa uga dadi eksekutif sing nyoba ngasilake penghasilan pariwara utawa semangat ngupayakake sampeyan minangka gaman kanggo mungsuh. Apa wae, wong-wong iki ora duwe kepentingan paling apik.

Kepiye supaya kita bisa nyegah?

1. Riset lan pahami sisih liyane saka argumen kasebut.

Salah sawijining cara sing paling gampang kanggo pengaruhe wong yaiku ngandhani apa sing pengin dirungokake.

Yen sampeyan pengin nesu lan nesu, kabeh pakaryan sing kudu ditindakake yaiku menehi pesen sing negesake nesu lan nesu. Pancen rumit kaya ngono.

Gampang ditemokake nalika ana wong sing nindakake iki nalika sampeyan ngerti apa sing kudu digoleki. Lan sing kudu sampeyan goleki yaiku sisih liyane saka argumen.

Wong sing nyoba nyenengi emosi sampeyan bakal terus ngrasakake emosi tartamtu nalika ora nggatekake, ngeculake, utawa nyepelekake sisih liyane. Minangka conto…

'Ungu minangka warna paling gedhe ing saindenging jagad! Dadi jero lan subur! Werna sing bisa ilang dhewe! Ijo? Ijo iku uwuh! Cethek! Mung wong gemblung kaya ijo! ”

Jinis presentasi iki minangka argumen kapercayan sing ora umum sing diarani a 'Nyuda absurditas.'

Wong sing debat kasebut nggambar warna ijo minangka warna sing ala nalika ngomong ungu dadi perkara sing paling gedhe. Ora nggatekake kaluputan sing ana ing ijo lan cacat sing ana ing kain wungu.

Wong sing semangat banget lan setya karo kain wungu bakal mlumpat ing pesen kaya iki amarga negesake manawa ungu minangka warna sing paling apik, sanajan ora.

Panutur utawa pesen sing pengin menehi pengaruh marang masarakat sing mikir yen kain wungu minangka warna paling apik bisa cocog karo kapercayan lan nuwuhake nesu.

Saliyane, yen sampeyan njupuk wektu kanggo sinau babagan kekurangan ungu lan apa sejatine sing diarani ijo, sampeyan bisa uga ora duwe gelo.

Yen sampeyan lunga saka media sing ngrasakake emosi tartamtu, kemungkinan besar direkayasa kanggo narik rasa kaya ngono, konsumen.

2. Elinga marang wong sing ana ing pratelan kasebut.

Aspek menarik kanggo wong yaiku kepiye kahanan kita bisa mbentuk apa sing kita percaya lan kepiye sesambungan karo jagad iki.

Budaya nalika tuwuh wong bisa nggawe dhasar politik, kapercayan agama, lan sipat kepribadian.

Sampeyan uga bisa duwe korélasi negatif. Wong sing tuwuh ing budaya sing ngemot sawetara kesalahan bisa uga nolak kanthi keras lan njaga pendapat kasebut nganti diwasa.

Nanging kadang-kadang dudu babagan sing bener lan sing salah. Kadhangkala mung beda pendapat babagan cara mikirake jagad iki adhedhasar cara sing wis dialami.

Sampeyan bisa uga kesinggung karo kapercayan utawa pendapat wong amarga sampeyan duwe rong perspektif sing beda.

Wong sing mratelakake panemume bisa nggawe sing paling apik kanggo dadi wong sing apik, nindakake apa sing dianggep bener saka pengalaman dhewe.

Coba pikirake watak wong sing ngomong yen sampeyan nganggep nyinggung. Apa wong-wong sing nyoba nyoba gawe piala? Utawa apa dheweke mung duwe pendapat beda babagan carane entuk asil sing padha?

apa sing kudu ditindakake yen dheweke ora bakal ganti

Apa dheweke duwe pangerten lengkap babagan apa sing diomongake? Mbok dheweke uga ngerti apa-apa sing sampeyan ora bisa nyebabake sampeyan ngowahi pikiran!

pratandha halus cah wadon seneng sampeyan

3. Pilih perang kanthi wicaksana.

Jahwéh minangka wabah tumrap umat manungsa sing ora bakal rampung. Mung ora bakal.

Sampeyan bisa duwe kabeh pendhidhikan lan kesempatan ing donya supaya ana sing sinau, nanging sawetara wong ora pengin.

Dheweke kepenak ing ceruk cilik sing wis dikukir dhewe lan ora pengin mbebayani.

Dheweke uga bisa dadi wong sing seneng nesu lan konflik. Wong-wong mau uga wis ana. Aku biyen dadi salah sijine. Ora masalah penting kanggo push tombol wong supaya ora nesu apa-apa. Dheweke ora bakal gawe uwong yakin utawa mbenerake aku amarga aku ora peduli bisa didandani.

Iki minangka bedane sing penting. Ana pirang-pirang pertempuran sing kudu diperjuangake kanggo wong sing dipinggirake lan mbenerake sawetara kejiret kamanungsan. Nanging sampeyan mung siji wong ing segara sangsara tanpa wates.

Saben sampeyan milih nesu, milih nampa nesu, sampeyan menehi sethithik energi emosional. Nindakake kakehan lan sampeyan bakal bisa ngobong, cepet banget.

Lan ora kaya sing dibutuhake ing jagad iki. Sampeyan butuh wong sing bisa ngukur barang lan bisa mlaku supaya bisa luwih apik.

Pangowahan nyata butuh wektu - suwe banget. Yen sampeyan pengin ngrampungake balapan kasebut, sampeyan kudu ati-ati ing endi sampeyan mbuwang energi emosional winates lan njupuk wektu kanggo nambah maneh.

Pilih perang kanthi wicaksana. Takon dhewe apa ana kabecikan saka nesu lan melu konflik.

Sampeyan sing kudu nggawa energi kasebut sawise sampeyan. Wong sing sampeyan regejegan bisa uga ora preduli.

Tarik napas jero, coba pikirake kahanane utawa ana gunane sing apik, banjur pilih tumindak sampeyan sawise dipikirake.

4. Sampeyan ora kudu nesu utawa nesu kanggo gelut.

Apike, wong cenderung padha karo nesu karo tumindak. Ora babar pisan.

Jagad iki ana ing papan sing angel, lan mesthi ana kekuwatan sing bisa nggarap jagad iki supaya bisa dadi wong liya sing mbebayani.

Sampeyan ora perlu nesu utawa nesu kanggo nyadari iki utawa nglawan. Kasunyatane, luwih becik yen sampeyan ora amarga nesu jembare. Lan nalika sampeyan wuta, sampeyan nggawe kesalahan sing ora bakal ditindakake yen sampeyan mbutuhake wektu kanggo ngresiki pikirane lan nemokake keseimbangan.

Kesalahan kasebut bisa nyebabake sampeyan entuk kemajuan sing penting ing urip pribadi utawa profesional, sing ora migunani tumrap sapa wae.

Kepiye sebab sampeyan entuk manfaat yen sampeyan ngobong lan ora bisa tampil ing level sing bisa ditampa? Kepiye sampeyan bisa mbantu yen tenggelam ing papan kerja utawa kelangan kerja?

Ing skenario kasebut, sampeyan nyasar sumber daya sing migunani sing bisa migunani apa wae sing dipercaya.

5. Ngatasi masalah kesehatan mental sing sampeyan alami.

Ana akeh masalah nyata lan sikap njijiki sing bakal nesu. Nanging, kadang-kadang masalah kesehatan mental sing ora dirampungake bisa dadi sebab.

Sawetara wong ngrasakake prekara sing jero banget kanthi cara sing ora dirasakake wong liya. Sawetara penyakit mental bisa nyebabake wong dadi reaksi berlebihan utawa kewalahan dening rangsangan njaba.

Yen sampeyan rumangsa nesu wis ngalangi sampeyan supaya ora nglakoni urip, sampeyan kudu ngobrol karo profesional kesehatan mental babagan kahanan kasebut lan takon marang dheweke katrampilan ngatasi sing bisa mbantu sampeyan ngatur tanggapan emosional kanthi luwih apik.

aku rumangsa yen pacarku wis ora minat karo aku

Sampeyan ora pengin nglampahi gesang kanthi nesu, wedi, utawa sedhih. Sampeyan luwih cenderung ngilangi emosi sadurunge prekara bisa diganti.

Kemajuan minangka perang sing alon lan munggah. Sampeyan kudu njaga pikiran lan kesejahteraan ing dalan.

Sampeyan uga seneng: